Sigurd Rushfeldt. (Foto: TV 2)
Sigurd Rushfeldt. (Foto: TV 2)
Mostapha Abdellaoue scoret for TIL mot Start. (Foto: TV 2)
Mostapha Abdellaoue scoret for TIL mot Start. (Foto: TV 2)
Sigurd Rushfeldt fortviler etter annullering av scoring mot Start. (Foto: TV 2)
Sigurd Rushfeldt fortviler etter annullering av scoring mot Start. (Foto: TV 2)
KLAR FOR SCHALKE 04: Tore Reginiussen forlater Tromsø som Bosman spiller (Foto: Bertinussen, Rune Stoltz/SCANPIX)
KLAR FOR SCHALKE 04: Tore Reginiussen forlater Tromsø som Bosman spiller (Foto: Bertinussen, Rune Stoltz/SCANPIX)

Nå er rekorden bare ett mål unna, Rushfeldt!

Sigurd Rushfeldt scoret mot Start og tangerer snart Harald Martin Brattbakks scoringsrekord.

Tromsø - Start 2-0

Se Rushfeldts scoring i videovinduet øverst!

Tromsø har fått best start på kampen på Alfheim. Allerede etter to minutter fikk de tilløp sin første sjanse da Tore Reginiussen stjal ballen fra Ole Martin Årst på Starts banehalvdel og satte opp fint kombinasjonsspill med Magnus Andersen som forsøkte å spille gjennom Thomas Drage på første touch, men pasningen var ikke presis nok.

Bare fire minutter senere fikk vertene sin første store mulighet – Drage lempet inn ballen mot sin jagende spissmakker Sigurd Rushfeldt som bare var noen centimeter fra å kunne sette ballen inn i mål bak Kenneth Høie.

Etter halvspilt førsteomgang fikk Start en mulighet til å gå opp i ledelsen. Espen Hoff sendte en smart stikker til Ole Martin Årst som kom på løp og var først på ballen, men TILs sisteskanse Marcus Sahlman kom tidlig ut og avverget.

Mange gode sjanser

Da det var spilt en halvtime i det sure været i Tromsø fikk TIL en stor dobbelsjanse. Remi Johansen fikk ballen på sekstenmeterern fra Rushfeldt og løp ned mot dødlinjen før han løftet ballen inn mot bakerste stolpe. Der ventet Drage som fyrte av mot det lengste hjørnet, men ballen ble reddet på streken av Brian Priske. På returen havnet ballen hos Reginiussen, men avslutningen traff hodet til Rushfeldt og gikk langt over Starts mål.

Noen minutter senere var det sørlendingenes tur til å prøve seg. Rolf Daniel Vikstøl sendte en lang pasning til Årst som headet ballen til Hoff, men avslutningen gikk rett på keeper Sahlman.

Like før pause slo høyreback Tom Høgli et innlegg i boksen mot Rushfeldt som var alene foran Starts åpne mål, men denne gangen var det Avni Pepa som ble en reddende engel for bortelaget og klarerte ut til corner.

Dermed stod det 0-0 til pause på Alfheim.

Scoret i sin hjemmedebut

I pausen ble Mos som er på utlån til Tromsø fra Vålerenga byttet inn, og det tok ikke lang tid før 22-åringen markerte seg. Kun ett minutt var spilt da Mos kriget til seg ballen rett utenfor Starts sekstenmeter og satte fart mot mål, men fikk et dårlig treff på ballen og måtte se avslutningen går utenfor mål.

Og like etter var Mos i fokus igjen. 52 minutter var spilt da Høie måtte gi en retur på et skudd fra Rushfeldt. Tromsøspilleren var heldig, fikk ballen med seg videre over målstreken og jublet for det han trodde var mål, men assistentdommeren vinket med flagget på en offside-plassert Mos som ikke var borti ballen før den krysset målstreken.

Men 20 minutter før slutt går det Mos' vei. Drage legger inn, og der venter Mos som headet ballen i mål forbi en utspilt Høie og kan juble for sitt første mål for «Gutan» i sin hjemmedebut.

Seks minutter senere viser Rushfeldt at også han kan bruke hodet. Remi Johansen løftet en lang ball mot spissen som headet inn sitt tredje mål på tre kamper og førte Tromsø opp i 2-0. Dermed har Rushfeldt bare ett mål igjen før han tangerer Harald Martin Brattbakks legendariske rekord med 166 mål på det øverste nivået i Norge.

Se scoringen til Mos nedenfor:

509852

Etter kampen var Tromsøs trener Per-Mathias Høgmo godt fornøyd.

– Det var en fenomenal andreomgang. Det er noe av det bedre vi har prestert på Alfheim. Vi er veldig bevegelige i angrepsspillet, truer flere rom samtidig og har fått inn flere hurtige spillere i laget vårt. Både grunnspillet og siste tredjedelen fungerte veldig godt, sier Høgmo.

Starts trener var på sin side ikke like fornøyd.

– Det var en fortjent Tromsø-seier. Jeg synes guttene mine gjør en iherdig jobb, men vi mangler selvtillit og blir litt stresset, noe som fører til mye balltap og ødelegger mye av rytmen i spillet vårt, sier Knut Tørum.