Jens Lehmann (Foto: Barrington Coombs/Pa Photos)
Jens Lehmann (Foto: Barrington Coombs/Pa Photos)

Her kunne Lehmann vært utvist i comebacket

Se hendelsen som bringer tankene til Mesterliga-finalen i 2006.

Blackpool - Arsenal 1-3

Se kampsammendrag i videovinduet øverst!

Dramatikken oppsto allerede før kampstart i det som skulle bli en svært underholdende fotballkamp på Bloomfield Road.

Arsenal-keeper Manuel Almunia måtte kaste inn håndkleet under oppvarmingen, ifølge ryktene som følge av sykdom. Dermed var det duket for Jens Lehmann-comeback.

«Mad Jens», som noen yndet å kalle ham etter hans mildt sagt temperamentsfulle keeperspill i glansdagene, ble med det tidenes eldste utlending i Premier League – 41 år og 151 dager gammel.

Les også:Wilshere til TV 2: – Lehmann så ut som han var 30

Fikk oppmerksomhet
Tyskeren markerte seg allerede etter tre minutter da han fikk Blackpool til å vente med å ta en corner for at han skulle få hanskene til å sitte ordentlig.

Men det skulle gå en stund før han virkelig ble satt på prøve av hjemmelaget.

For Arsenal-spillerne så ut til å trives i solskinnet på en strøken gressmatte på Bloomfield Road og havnet raskt i ledelsen.

Bare 18 minutter ut i oppgjøret brøt Abou Diaby på egen halvdel og spilte til Fabregas. Midtbanemaestroen vendte opp og fant så van Persie med en utsøkt langpasning.

Mønsterangrep
Nederlenderen var så vidt onside og Blackpool-forsvaret kom helt på hæla. I mellomtiden hadde Diaby gått på et perfekt timet løp inn i boksen og utnyttet uoppmerksomt forvarsspill av venstreback Stephen Crainey.

Det så van Persie og traff lagkameraten med et innlegg som Diaby bare hadde å sette bredsiden til.

0-1.

Bare tre minutter senere doblet Arsenal ledelsen, og denne gangen kom målet nærmest ut av intet. Emmanuel Eboue spilte kort vegg med Jack Wilshere og befant seg plutselig på blank goal.

Avslutningen sto i stil med veggspillet i forkant: Eboue skjøt knallhardt til venstre for keeper Kingson.

Arsenal (Foto: Barrington Coombs/Pa Photos)
Arsenal (Foto: Barrington Coombs/Pa Photos)

Rufsete Blackpool-forsvar
Før pause fortsatte Arsenal storspillet og kunne økt ledelsen både to og tre ganger. Samir Nasri fikk to sjanser i løpet av ett minutt, men avsluttet først rett på keeper og deretter i stolpen, mens Diaby skjøt via en Blackpool-spiller til corner da keeper Richard Kingson var på bærtur.

Ett minutt på overtid havnet Lehmann i fokus for andre gang, og det var kanskje mer flaks enn dyktighet inne i bildet.

Et innlegg fra Luke Varney laget kaos foran Arsenal-målet. Charlie Adam gjorde alt han kunne for å få ballen over linja, men en liggende Lehmann holdt stand og stoppet ballen på streken med det som virket som en utilsiktet berøring med leggen.

I pausen var ekspertpanelet i TV 2 Sportens Premier League-studio lettere sjokkert over Blackpool-forsvaret.

– Forsvarsspillet til Blackpool i første omgang er det verste jeg har sett hele sesongen, men all ære til Arsenal som utnyttet det, sa Phil Thompson.

– Dette var fullstendig kamikaze-forsvar av Blackpool, samstemte Erik Thorstvedt.

Hjemmelaget langt bedre
Men Blackpool-trener Ian Holloway må ha servert en tordentale av de sjeldne i garderoben i pausen, for i andre omgang fremsto Blackpool som et helt nytt lag.

Bare fire minutter var unnagjort da Adam slo et frispark lavt inn på første stolpe. Varney hadde en kjempemulighet til å redusere, men avslutningen satt utenfor.

Så kom episoden hvor flere enn Terje Hauge må ha fått nikket gjenkjennende. Hauge viste ut Lehmann i stedet for å gi Barcelona fordelen og mål i Mesterliga-finalen mellom Arsenal og Barcelona i 2006.

Snaut fem år senere brukte dommer Lee Mason korrekt fordelsparagrafen da Jack Wilshere taklet en Blackpool-spiller på egen halvdel. Blackpool gikk rett i angrep og DJ Campbell ble felt av Jens Lehmann til det som trolig ville vært en utvisning i comebacket.

Men igjen valgte Mason å la spillet gå og Gary Taylor-Fletcher kunne sette ballen i det åpne målet fra skrått hold.

Jens Lehmann (Foto: Barrington Coombs/Pa Photos)
Jens Lehmann (Foto: Barrington Coombs/Pa Photos)

Skulle hatt straffespark
Men ved en rekke andre situasjoner var ikke dommeravgjørelsene på Blackpools side.

Laurent Koscielny var flere ganger på etterskudd, blant annet da han meide ned målscorer Taylor-Fletcher like innenfor 16-meterstreken minutter etter reduseringen.

Ian Holloway så ut som om han ikke visste om han skulle le eller gråte på benken etter at Mason hadde vinket spillet videre.

I kampens 56. minutt fikk Blackpool en ny mulighet til å utligne da Crainey jaget Nasri og tvang ham til å gjøre feil. Taylor-Fletcher fikk stå nesten uforstyrret på fem meter, men greide på merkverdig vis ikke å få headet innlegget i mål.

Arsenal scoret for tredje gang
Da gikk det nær sagt som det måtte gå for Blackpool, som er Premier Leagues desidert dårligste hjemmelag med bare fire seirer på eget gress.

Innbytter Theo Walcott la inn til en umarkert Robin van Persie, som etter flere misbrukte sjanser tidligere i oppgjøret, omsider fikk ballen i mål.

Med tomålsledelse tydet lite på at Blackpool skulle komme tilbake i kampen. Det hjalp også Lehmann med å forhindre da han viste glimt av gammel storhet og reddet Campbells avslutning etter at spissen kom alene med 41-åringen ti minutter før slutt.

Tre poeng på Bloomfield Road betyr at Arsenal bare vil være fire poeng bak Manchester United om de vinner hengekampen de har til gode.

Les også:Nani storspilte da United satte press på Arsenal

Gjør de det har lagene 18 poeng å kjempe for før ligatroféet skal deles ut i mai.