Sarpsborg 08 (Foto: Olsen, Linn Cathrin/SCANPIX)
Sarpsborg 08 (Foto: Olsen, Linn Cathrin/SCANPIX)

Tidlig mål avgjorde for Sarpsborg

– Det ble mer spennende enn jeg likte, sier Sarpsborgs trener.

Sarpsborg 08 - Sogndal 1-0

Sarpsborg-spillerne entret gressmatten iført Sparta Warriors' hockeydrakter før kampen mot Sogndal.

Spartas NM-triumf i går må ha virket inspirerende på byens beste fotballag, for Sarpsborg-spillerne brukte bare et drøyt minutt på å ta ledelsen.

Jo Nymo Matland scoret sitt andre for sesongen da han satte en retur i mål etter en Sarpsborg-corner. Den målfarlige venstrebacken feiret scoringen med å danse fugledansen – til stor glede for publikum på Sarpsborg Stadion.

– Det var artig! Og det var godt å få en ny hjemmeseier. Dette er en kjempestart for oss, så vi er godt fornøyd, sa en ydmyk matchvinner etter kampslutt.

Etter sjokkstarten var hjemmelaget det førende laget en stund, men Sogndal kom mer med i kampen mot slutten av omgangen.

Elvis var nære en scoring da han skjøt rett på Magnus Hjulstad, som akrobatisk fikk avverget til corner.

Gode keeper i begge ender
For Sarpsborg var Michael Røn frempå ved et par anledninger, men Kenneth Udjus reddet det som kom fra midtbanespilleren.

– Det ble mer spennende enn jeg likte. Men jeg syntes vi vant fortjent etter spill og sjanser, sier Sarpsborg-trener Roar Johansen.

Kan du skape et vinnerlag? Spill TippeligaExpert!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Andreomgang startet med en stor sjanse for Sogndal da Henrik Furebotn testet skuddfoten fra 20 meter. Skuddet strøk like utenfor stolpen.

Jo Nymo Matland (Foto: Olsen, Linn Cathrin/SCANPIX)
Jo Nymo Matland (Foto: Olsen, Linn Cathrin/SCANPIX)

Hoås briljerte
Øyvind Hoås var tilbake i startoppstillingen for Sarpsborg og vartet flere ganger opp med lekre detaljer. 65 minutter ut i kampen slo han en fantastisk stikker til Tom Eirik Breive, som bommet alene med keeper.

Ti minutter senere sto han igjen for forarbeidet med et strålende innlegg tiltenkt Martin Wiig, men spisskollegaen nådde ikke frem tidsnok til å styre ballen i mål.

I mellomtiden hadde gjestenes Eirik Bakke et skuddforsøk på volley som hadde fortjent en bedre skjebne.

– Hoås driver en litt annen idrett enn de fleste andre, skryter Roar Johansen.

Nervøst mot slutten
Sarpsborg var det førende laget og skapte de største sjansene, men Sogndal la inn et visst press og sørget for smått hektiske sluttminutter.

Hjemmelaget red likevel av stormen og kunne til slutt strekke armene i været for årets andre trepoenger av to mulige på Sarpsborg Stadion.

Sogndal står uten poeng på de tre første kampene og blir liggende nederst på tabellen etter tredje serierunde.

– Jeg synes vi vinner fortjent, men Sogndal er skumle på de lange ballene sine. Jeg er godt fornøyd med at vi får med oss alle poengene her i dag, de periodene hvor vi er virkelig gode spiller vi sånn som vi ønsker å spille, sier Sarpsborg 08-trener Roar Johansen.

Harald Aabrekk er skuffet etter nok et tap.

– Det blir vanskelig for oss, scoringen imot kom veldig tidlig. Men ellers synes jeg vi har en god plan og og en god strategi, og med litt flaks kunne vi fått med oss ett poeng. Vi har ikke fått en god start på sesongen, men vi har et mannskap som er urutinert på dette nivået, og da er det viktig at vi klarer å holde nullen litt lenger, sier Sogndal-treneren.

Les også:Se Sarpsborg-spillernes drakthyllest til Sparta

Kan du skape et vinnerlag? Spill TippeligaExpert!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Slik stilte lagene:

Sarpsborg 08 (4-3-1-2): Hjulstad - Jusufi, Ødegaard, Hansen, Matland - Breive, Jørgensen, Giæver - Røn - Hoås, Wiig.

Sogndal (4-4-2): Udjus - Gjermundstad, Valsvik, Lund, Per Egil Flo - Halvorsen, Bakke, Furebotn, Elvis - Hansen, Olsen.