Ty Lawson (Foto: RICK WILKING/Reuters)
Ty Lawson (Foto: RICK WILKING/Reuters)

Lawson mistet hodet og rekorden

Ty Lawson traff med sine ti første trepoengsforsøk da Denver Nuggets slo Minnesota Timberwolves 130-106 lørdag, men skuslet bort NBA-rekorden.

Ingen spiller har greid flere enn ni trepoengere i en NBA-kamp uten å misse minst en gang. Lawson ville overtatt rekorden om han ikke hadde slengt i vei et skudd i ubalanse i slutten av 3. periode.

- Jeg lot meg rive med og mistet hodet litt, sa Lawson etter kampen. Men den missen kunne ikke ødelegge det som var en sjelden oppvisning.

- Det var et show, og det var gøy å oppleve det. Jeg er sikker på at tilskuerne satte pris på det, sa Nuggets-trener George Karl.

Lawson ble draftet av Timberwolves for to år siden, men laget byttet ham bort til Nuggets. Lørdag fikk T-wolves se hva de gikk glipp av. Lawson satte personlig rekord med 37 poeng, og han hadde også sju returer og seks assist. Før lørdagens kamp hadde han aldri senket flere enn tre trepoengere i en kamp, men så leverte han 10 strake i løpet av bare 18 minutter.

- Jeg har sett ham ta over en kamp før, men aldri på den måten, sa Minnesota-spiller Wayne Ellington, som var lagkamerat med Lawson i collegeserien. (©NTB)