Curlinggutta til VM-semifinale

Thomas Ulsruds curlinglag fortsetter seiersrekken og knuste Sverige i semifinalekvalifiseringen.

Thomas Ulsrud, curling. (Foto: GEOFF ROBINS/Afp)

Det så bekmørkt ut etter fire tap på de seks første kampene i årets curling-VM, men så snudde det. Laget vant sine fem siste grunnseriekamper og avsluttet med seier over ellers suverene Canada.

Deretter ble Frankrike slått 5-4 etter forlengning i fredagens skillekamp, før de svenske grunnserietreerne kom til kort i semifinalekvalifiseringen. Niklas Edins lag tok ledelsen 1-0 i første omgang, men siden var det bare Norge.

Norge slo tilbake med tre poeng i 2. omgang, og stjal deretter ett, to og ett poeng i hver av de tre påfølgende omgangene.

Dermed sto det 7-1 til Norge. Sverige reduserte med ett poeng i 6. omgang. Etter to blanke omganger takket svenskene for kampen.

Norge møter Skottland i semifinalen natt til søndag norsk tid. Vinneren møter vertslandet Canada i finalen søndag. (©NTB)