Geraint Thomas. (Foto: TV 2/)
Geraint Thomas. (Foto: TV 2/)

Lagkamerat tar «skylden» for Edvald-fall

Geraint Thomas ber om unnskyldning.

Kortrijk, Belgia (TV 2 Sporten): Edvald Boasson Hagen krasjet i onsdagens Scheldeprijs og brakk tre ribbein. Nå røper Sky-lagkamerat Geraint Thomas at han hadde en liten finger med i spill - i alle fall om man er overtroisk.

- Jeg gjorde video for hjemmesiden min to dager før og spurte Edvald om han hadde brukket noe tidligere. Han svarte nei, og så krasjer han og brekker tre ribbein. Jeg føler det er litt min feil, så jeg må beklage til Norge, fleiper Geraint Thomas til TV 2 Sporten.

- Så du jinx-et ham?

- He, he, ja, det var skikkelig uflaks, svarer Thomas.

Tap å miste Edvald
Boasson Hagen kunne vært et kort å spille ut for Team Sky i søndagens TV 2-sendte Paris-Roubaix. Thomas innrømmer at det vil prege taktikken at nordmannen ikke er med.

- Det er et stort tap å miste Edvald. Det er alltid noen fall, og denne gangen var det hans tur. Det er synd, men vi har fortsatt gode folk her, sier Thomas.

Kan få sjansen selv
Thomas slo igjennom for alvor under fjorårets Tour de France med en råsterk prolog og 2. plass på etappen Thor Hushpvd vant. I tillegg syklet briten i flere dager med den hvite ungdomstrøya. 24-åringen kan bli en joker på brosteinen søndag som en av tre beskyttede ryttere på Team Sky.

- Juan Antonio Flecha er vår hovedmann, særlig med bakgrunn i det han har gjort tidligere. Men jeg har også muligheten til å gjøre noe på egenhånd. Jeg føler meg bra og har restituert meg godt etter forrige helg. Og så har vi Matthew Hayman i bakhånd, så vi har mange kort å spille, avslutter Thomas.