MOBBES PÅ TWITTER: Andreas Klöden må tåle vennskapelig mobbing av sykkelkollegaer før Tour de France starten. (Foto: PASCAL PAVANI/Afp)
MOBBES PÅ TWITTER: Andreas Klöden må tåle vennskapelig mobbing av sykkelkollegaer før Tour de France starten. (Foto: PASCAL PAVANI/Afp)

Klöden vant elleve år etter forrige Baskerland-triumf

To tyske triumfer på siste dag i Baskerland rundt.

Se Paris-Roubaix direkte på TV 2 og TV 2 Sumo søndag fra kl. 12.30.

RadioShacks Andreas Klöden kjørte en strålende avslutningstempo i Baskerland rundt og vant sammenlagt. Tyskeren ble nummer to og bare slått med ni sekunder av landsmannen Tony Martin (HTC-Highroad) på den 24 kilometer lange kuperte tempoetappen, men veteranen var klart best av de som kjempet om sammenlagtseieren. Dermed gikk Klöden til topps i rittet han som 24-åring vant i 2000.

- Det viser bare at man er aldri for gammel. Jeg er veldig fornøyd med denne seieren og vil gjerne takke lagkameratene mine og hele støtteapparatet som har gjort en kjempejobb gjennom hele uken, smilte Andreas Klöden i målområdet i Zalla.

Rodriuguez i fritt fall
Før lørdagens avslutningsetappe lå Klöden helt likt med sammenlagtleder Joaquim Rodriguez og Samuel Sanchez. Katjusjas Rodriguez ble slått med ett minutt og 59 sekunder av den tyske veteranen, mens hjemmefavoritten fra Euskaltel var drøye minuttet bak i mål. Dermed raste Rodriguez ned til ellevte plass sammenlagt, mens Sanchez til slutt endte som nummer seks.

Noen centimeter skilte Horner og Gesink
Lagkompisen til Klöden, Chris Horner som vant Baskerland rundt i fjor, kjempet en durabelig kamp om andreplassen sammenlagt med Rabobanks Robert Gesink. Det holdt med noen centimeter i 39 år gamle Horners favør.

Dermed ble pallen sammenlagt slik:

1. Andreas Klöden, RadioShack 22.12.11
2. Chris Horner, RadioShack +47
3. Robert Gesink, Rabobank +47

Se hele resultatlisten her.

Lars Petter Nordhaug ned to plasser
Lars Petter Nordhaug hadde kjørt meget bra gjennom hele uken inntil han fikk seg en liten knekk mot slutten på fredagens etappe. Før dagens avslutning lå gutten fra Nøtterøy på en sterk 25. plass sammenlagt, men etter å ha kommet til mål fire minutter og elleve sekunder bak Tony Martin på den tøffe tempoetappen, falt 26-åringen to plasser ned. Uansett ble han nok en gang beste Sky-rytter i et etapperitt, selv om avstanden til slutt ble sju minutter og femti sekunder opp til sammenlagtvinner Andreas Klöden.