Tomasz Kuszczak (Foto: Nick Potts/Pa Photos)
Tomasz Kuszczak (Foto: Nick Potts/Pa Photos)

Kuszczak sier seg ferdig i Manchester United

Keeperen mener Alex Ferguson burde gitt ham flere sjanser.

Tomasz Kuszczak ble hentet fra West Bromwich til Manchester United i 2006 på lån, før han inngikk en permanent avtale året etter.

Den polske 29-åringen står foreløpig med 30 kamper for klubben, og det virker ikke som om det blir så veldig mange flere.

Forlater definitivt klubben
Førstekeeper Edwin van der Sar gir seg etter sesongen, men Kuszczak har nå innfunnet seg med at Alex Ferguson vil forsøke å finne et nytt førstevalg i sommer, og han har ikke tenkt til å sitte på benken lenger.

– Jeg har jobbet hardt i fem år, men aldri spilt så mye som jeg har hatt lyst til. Det er synd at manageren aldri ga meg en skikkelig sjanse. Jeg kommer definitivt til å forlate klubben. Tiden min i Manchester nærmer seg slutten, sier Kuszczak til Sky Sports.

Lei av å vente
Han hadde aldri blitt sittende på benken i en annen klubb i så mange år, og frykter nå for plassen i den polske landslagstroppen.

– Jeg har alltid trodd at jeg kunne være Edwin van der Sars etterfølger. Dessverre har Sir Alex bestemt seg for noe annet. Jeg aksepterte at jeg hadde en stor rival, en av de beste keeperne i verden, og Manchester United var den eneste klubben jeg kunne akseptere en slik rolle så lenge. Men jeg har fått nok av å vente. Jeg vil spille EM i 2012. Ved å bli værende her kunne jeg bli vraket av Polens trener, sier keeperen.

– Kunne gitt meg flere sjanser
Kuszczak mener at manageren burde gitt ham mer tillit, og samtalene han hadde med Ferguson ga ikke grunn til store forhåpninger for fremtiden.

– Jeg snakket med Alex Ferguson om min rolle ved mange anledninger. Manageren var i en vanskelig situasjon, men han visste også at Edwin skal legge opp etter denne sesongen, så han kunne ha gitt meg noen flere sjanser til å spille. Vi snakket ikke nok til at han kunne overbevise meg om at jeg kunne bli førstevalget neste sesong, sier han.

På keeperjakt
Manchester United har også Anders Lindegaard og Ben Amos i A-lagsstallen.

Lindegaard ble kjøpt fra Aalesund i vinter, men har etter rapportene å dømme ikke imponert Alex Ferguson nok til at dansken får tillit som førstekeeper. 20-årige Amos er i beste fall et valg for fremtiden.

Den tyske landslagskeeperen Manuel Neuer i Schalke 04 er regnet som den heteste kandidaten til å ta turen til Old Trafford i sommer, men det er hard konkurranse om å sikre seg 25-åringen fra Gelsenkirchen.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager!
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk