Celso Borges scorer mot Brann. (Foto: TV 2)
Celso Borges scorer mot Brann. (Foto: TV 2)

Se Borges senke Brann

Med seier kunne Brann toppet tabellen med ni poeng. Det satte Fredrikstad en stopper for.

Brann - Fredrikstad 0-1

Brann Stadion / Bergen (TV 2 Sporten):Brann jaktet tabelltopp og ni poeng av ni mulige da de møtte Fredrikstad på Brann Stadion lørdag ettermiddag. Men etter kun fem minutter spilt headet Celso Borges Fredrikstad i ledelsen. Laget fra Brann trykket på i andre omgang, men maktet aldri å utlikne.

– Vi var et halvt sekund på etterskudd i forhold til de to andre matchene vi har spilt. Banen sugde mye krefter, sa Brann-angriper Erik Mjelde til TV 2 Sporten etter kampen.

Det har vært mye oppmerksomhet rundt Brann de siste ukene. Med seier i de to første kampene har de prestert bedre enn mange hadde forventet før Tippeligaen startet. Det har også stormet rundt Kim Ojo etter hans uttalelser mot gamleklubben Nybergsund-Trysil etter kampen mot Lillestrøm. Brann-trener Rune Skarsfjord kan forstå at spillerne kanskje var litt tunge i lørdagens kamp.

– Det er ikke unaturlig hvis det har gått litt energi ut - både i kampene og det som har skjedd rundt, men vi skal ikke bruke det som noen unnskyldning. Vi kunne vært et lite hakk bedre enn det vi var i dag. Det var akkurat nok til at vi tapte, sa Skarsfjord etter kampen.

Tar feiringen i Bergen

Alex Valencia erstattet Mads Hansen på venstrevingen mot Brann. Etter få minutter slo han innlegget, som til slutt endte med at lagkameraten Borgens kunne nikke ballen enkelt i mål.

– Det var viktig for oss å få den scoringen. Da ble det en helt annen kamp etterpå, sa en fornøyd Valencia til TV 2 Sporten.

Nå blir han værende i Bergen fram til mandag for å nyte de tre poengene.

– Jeg skal kose meg hjemme med familie og venner.

Celso Borges var veldig fornøyd med seieren.

– Det var veldig godt. Det er lenge siden vi har vunnet her, så vi er utrolig glade. Og jeg synes det var fortjent, sa Fredrikstads målscorer etter kampen.

Opdal reddet mesterlig

Brann gikk ut i hundre i andre omgang og presset Fredrikstad høyt. Men bortelaget har ikke vært ufarlige de heller. Etter 64 minutter kombinerte Celso Borges og Tarik Elyounoussi fint. Borges klinket til på volley, men Brann-keeper Håkon Opdal var tidlig nede og reddet. Minutter tidligere gjorde Opdal en fin inngrepen da Raio Piiroja prøvde seg på et skudd.

– Jeg ryddet godt opp i dag og er godt fornøyd med det, men sitter igjen med en veldig tom følelse når vi ikke fikk det ene målet, sa keeperen etter kampen.

Det var ikke langt unna at Brann kunne fått en perfekt start på den andre omgangen. KIm Ojo ble felt like utenfor 16-meteren. Rodolph Austin stilte seg opp og skrudde ballen like over tverrliggeren til Fredrik Staw i Fredrikstad-målet. Minutter senere stormet innbytter Bentley, oppover venstresiden og la ut til Diego Guastavino. Han tok med seg ballen med én touch. Skuddet gikk like utenfor.

Se scoringen i videovinduet øverst

Brann hadde det største presset i første omgang og trener Rune Skarsfjord skulle gjerne sett at laget hadde scoret på den tidlige kjempesjansen til Erik Mjelde.

— Vi burde scoret først. VI hadde trøkket og spilte en god første omgang. Vi må bare fortsette å kjøre på og se om vi klarer å utnytte det etter hvert, sa Skarsfjord til TV 2 Sporten i pausen.

Borges stanget FFK i ledelsen

Verken Brann eller Fredrikstad klarte å skape de riktig store sjansene etter den tidlige scoringen til bortelaget. Det var noen tette og jevne dueller. Like før pause brukte Kim Ojo armene for å komme forbi Raio Piiroja. Ojo får lagt inn foran mål, men ballen når aldri helt fram til Diego Guastavino som stormet inn i feltet.

Brann kunne fått en knallstart på kampen mot Fredrikstad før det var spilt tre minutter. Erik Mjelde får ballen etter en stuss av Kim Ojo, men bommet alene med Fredrikstads målvakt, Fredrik Staw.

Men etter fem minutter er det Fredrikstad som tar ledelsen etter at Celso Borges stanger ballen i mål med hodet. Alex Valencia startet kampen for de hvitkledde, og viste seg fram etter kun få minutter. Etter cirka fire minutter la han inn til Amin Askar på bakerste stolpe. På utrolig vis klarte Askar å få en fot på ballen, noe som ble til et perfekt innlegg til Celso Borges, som bare hadde å sette hodet til. Dermed tok Fredrikstad ledelsen i en kamp hvor Brann startet best.