Curlinggutta videre i VM

De norske curlinggutta vant skillekampen mot Frankrike 5-4 etter forlengning og er klar for sluttspillet i VM.

Thomas Ulsrud (Foto: ANDY CLARK/Reuters)

Neste oppgave for Thomas Ulsrud og co. er semifinalekvalifiseringen mot Sverige lørdag.

I grunnspillet endte Norge på delt tredjeplass etter at Canada ble slått 7-6 i siste kamp. Det norske laget måtte dermed ut i skillekamp mot Frankrike for å kunne gå videre til sluttspillet.

Franskmennene tok ledelsen i tredje omgang og stjal ett nytt poeng i den neste. Norge slo tilbake med to poeng i femte omgang og utlignet, men i sjuende omgang gikk Frankrike opp til 3-2. Norge utlignet igjen i åttende omgang før Ulsrud og co. tok ledelsen for første gang i kampen i nest siste omgang da nordmennene selv stjal ett poeng.

Frankrike sørget for at kampen gikk til forlengning med ett poeng i tiende omgang, men i ekstraomgangen var det Norge som hadde siste sten, og Ulsrud sikret ett poeng og 5-4-seier.

Vertsnasjon Canada og Skottland møtes til finalekvalifisering lørdag. Vinneren går rett til finalen, mens taperen må spille semifinale mot vinneren av oppgjøret mellom Sverige og Norge. (©NTB)