timbuktu
timbuktu

Revisoren stakk av med fem millioner fra Timbuktu

– Det sto 103 kroner igjen på kontoen.

Den svenske rapartisten og hitmakeren Jason «Timbuktu» Diakiti gjester «Senkveld» med Thomas og Harald i kveld.

Timbuktu er nå midt i stor rettsak hjemme i Sverige. Han saksøker nemlig sin eks-revisor for å ha stukket av med 5 millioner av hans kroner.

– Det er hva som faktisk har hendt. Det er veldig trist. Hun var revisor til en rekke store svenske band, forteller han i programmet.

Det sto 103 kroner igjen på kontoen

Han fikk nyss av noen kollegaer i musikkbransjen, som brukte samme revisoren, om at de var urolig for at det hadde skjedd en økonomisk feil. Han ble bedt om å komme seg til banken for å sjekke kontoen. Da Timbuktu gikk for å sjekke var kontoen tømt for penger.

– Jeg gikk til banken for å sjekke at alt var rett, og jeg skulle flytte pengene fra en bank til en annen. Og de spurte: «Vil du overføre kontant eller elektronisk? Det er ikke mye å gi i kontant: 103 kroner er ikke så farlig», sa de.

En lang og trist historie

– Hva tenkte du da? Spør Harald Rønneberg

– Jeg tenkte at det ikke kunne være virkelig. Jeg tenkte at det måtte være noe feil. Hvilket det også hadde blitt. Det er en lang og trist historie, og mange mobbet meg litt og sa «Det löser sej», sier han og refererer til megahiten «Alla vill till himlen men ingen vill dö» fra 2005.

På «Senkveld»-scenen opptrer Timbuktu også med sin nye singel «Kapitulera» i samarbeid med norske Susanne Sundfør.