JOSTEIN PEDERSEN kommer aldri over sine vonde opplevelser (Foto: Holm, Morten, © JFE)
JOSTEIN PEDERSEN kommer aldri over sine vonde opplevelser (Foto: Holm, Morten, © JFE)

– Jeg var på randen til å ta mitt eget liv

Jostein Pedersen kommer aldri over det han opplevde.

I fjor gikk den populære Melodi Grand Prix-veteranen inn i en tung tid. Det ble så tøft at tanken på å ta sitt eget liv var faretruende nær.

– Jeg tror ikke man kommer over å være på randen av å gjøre slutt på alt. Man arbeider seg gjennom det, men man kommer aldri over det. Man må bare se fremover og glemme alle demonene man har. Man må se fremover for det er mye mer fremover enn bakover, sier en tydelig beveget Jostein om sin tøffe opplevelse til «God kveld Norge».

Snillere mennesker

Depresjonen førte likevel noe godt med seg.

– Har folk rundt deg blitt redde for at du skal gjøre noe?

– Nei, de har ikke blitt redde for at jeg skal foreta meg noe, men de har vel kanskje blitt litt gladere i meg. For særlig vi mannfolk er jo ikke noe flinke til å fortelle hvordan vi har det. Jeg tror de oppdaget at vi må ta vare på øyeblikkene og de menneskene vi har rundt oss. Sånn sett har det vært veldig hyggelig at jeg har gjort de menneskene som betyr noe for meg til snillere mennesker, sier han.

Tøffe historier

Også utenforstående har tatt kontakt med Jostein.

– Jeg har fått utrolig mange henvendelser fra ukjente. Fra mennesker som sitter igjen etter at noen har tatt sittt liv. Det var jeg jeg ikke forberedt på. Det var utrolig tøffe historier - fordi når man er i en sånn situasjon selv så tenker man ikke på hva som skjer etter at du har forlatt denne verden. Det ga meg en lærepenge – at du er faktisk ikke alene altså. Det lærte meg veldig mye. Jeg er nok kommet for å bli, sier Jostein Pedersen til «God kveld Norge».