Dekkmarkedet er fortsatt preget av store prisforskjeller, du kan spare mye penger hvis du er litt bevisst og sjekker rundt før du kjøper.
Dekkmarkedet er fortsatt preget av store prisforskjeller, du kan spare mye penger hvis du er litt bevisst og sjekker rundt før du kjøper.

- Hvor lenge kan jeg kjøre på vinterdekkene?

Nå nærmer det seg dekkskifte for veldig mange.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte

Heisann Benny var nede i boden i går og sjekket om ikke mønsterdybden på sommerdekkene mine hadde vokst litt i løpet av vinteren. Vel, det hadde de ikke så jeg må kjøpe nye. Passer ekstremt dårlig nå og helst skulle jeg ventet til feriepengene kommer. Derfor lurer jeg på om du kan si noe om hvor lenge jeg kan kjøre med vinterdekk? Har piggfrie og ganske gode dekk på bilen nå. Hilsen blakken.

Benny svarer:

He he, nei dekkene har det dessverre ikke med å vokse ut når de ligger lagret. Viktig å sjekke mønsterdybden før man skifter til sommerdekk nå.

Når det gjelder hvor lenge du kan kjøre med vinterdekk er svaret egentlig akkurat så lenge du vil selv. Det er ingen lover og regler mot å kjøre med piggfrie vinterdekk også på sommeren, men det er noe jeg sterkt fraråder å gjøre.

Disse dekkene har generelt mye dårligere egenskaper enn sommerdekk på bare veier, ikke minst er bremselengden adskillig større.

Kanskje går det an å få et forskudd på feriepengene? Jeg vi i alle fall anbefale sommerdekk så fort forholdene tilsier det.

SE OGSÅ: - Hvem av Broom-gutta skifter dekk raskest?

Del med Facebook-vennene dine


Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!


Full oversikt over bruktbilene – klikk her:

Har du innspill eller erfaringer? Skriv i kommentarfeltet under: