Fegor Ogude (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
Fegor Ogude (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)

VIF-stjerneskudd: – De er som brødre for meg

En kompisgjeng fra Nigeria har tatt Tippeligaen med storm denne sesongen.

DIREKTE KL. 19.00: Se Stabæk - Vålerenga

Når Stabæk i kveld tar imot Vålerenga til dyst i Telenor Arena kommer manges øyne til å følge gjestenes Fegor Ogude tett. Vålerengas midtbanekjempe har imponert mange med sitt spill på banen denne sesongen, men han er ikke den eneste Tippeligaprofilen med nigeriansk pass. Det ikke alle vet er at mange av spillerne er gode kompiser fra hjemlandet.

– De er som brødre for meg, for eksempel Anthony (Ujah), Nosa (Igiebor), Edwin (Eziyodawe) og Okorokwo, forteller Ogude.

Da Vålerenga-spilleren flyttet til Norge i august i fjor åpnet Ujah døra for kameraten. Et naturlig valg siden de tidligere hadde vært samboere i to år mens de spilte i Nigeria.

Tidligere lagkamerater
Vennskapene har sin bakgrunn i at flere av dem har vært lagkamerater i Nigeria. Ogude spilte for Warri Wolves før han kom til Norge, og der spilte han sammen med Lillestrøm-spillerne Anthony Ujah og Nosa Igiebor. Solomon Okoronkwo kjenner han godt fra landslagsspill.

– Vi snakker alltid sammen på telefon, skype eller Facebook. Vi spør hverandre alltid etter en kamp hvordan det har gått, sier Ogude.

Stor suksess
Og det har blitt mange gratulasjonstelefoner, de nigerianske spillerne har virkelig satt sitt preg på Tippeligaen så langt denne sesongen. Fegor Ogude har blitt kåret til Vålerengas beste i lagets to kamper, Anthony Ujah er toppscorer i ligaen med fem mål, Lillestrøms Igiebor og Branns Kim Ojo står begge bokført med to mål på to kamper.

– Hvis noen har hatt en bra kamp så ringer vi hverandre og sier at de har spilt bra og at vi er glad på deres vegne, sier Ogude.

Vil slå kompisene
Neste helg møter Vålerenga rivalene Lillestrøm, noe som også blir en kamp mellom Ogude og Lillestrøm-kompisene Ujah, Igiebor og Eziyodawe. Et oppgjør som går på æren løs for Vålerenga-spilleren.

– Hvis jeg vinner mot mine gamle lagkamerater, mine landsmenn, så blir jeg veldig glad. Det vil være en ære for meg, og en ære for laget, forklarer han.

Lojaliteten ligger hos fansen, og ikke hos kameratene.

– Jeg vet at de er rivaler, og at fansen har store forventninger til oss i den kampen. De vil ha et godt resultat, og jeg lover fansen at vi skal gjøre det bra og vi skal sørge for å vinne kampen for dem, betrygger Ogude.