Audi Q3 side (Foto: Audi)
Audi Q3 side (Foto: Audi)

Offisielt: Slik blir Audis nye Q3

Sannsynligvis årets mest spennende SUV-nyhet.

Nå er det ikke lenge til vi får se Audis nye Q3 fiks ferdig for første gang. Audi kommer til å vise Q3 enten som produksjonsklar modell eller som konsept på bilutstillingen i Shanghai i april - og her er de aller første offisielle skissetegningene på bilen.

De viser at Q3 ikke overraskende blir veldig lik storebror Q5 og at Audi har gitt bilen et klart SUV-preg.

Q3 er første smakebit på den helt nye 3-familien til Audi. Det vil komme en rekke A3-varianter, der sedanversjonen allerede er vist.

Sporty preg

Det Audi skal bringe til denne klassen er blant annet kombinasjonen elegant design og påkostede løsninger. Q3 blir en sporty bil med veldig klar merkeidentitet. Coupeprofilen kommer til å stjele litt bagasjeplass, men er valgt for å underbygge det sporty preget. Trenger du fornufts-SUV med mest mulig plass, velger du noe annet – for eksempel konsernbror Tiguan.

Allerede i 2007 viste Audi konseptbilen Cross Coupè på bilutstillingen i Shanghai. Den er utgangspunktet for Q3.

Les mer om storebror Q5 i Brooms nybilguide – klikk her:

Stjeler plass

Den skarpe fronten, diger grill og høy "hoftelinje" forsterker følelsen av sportslig bil. Her skal mer trauste konkurrenter få litt å bryne seg på!

Under det elegante skallet er mye teknikk hentet fra VW Tiguan. De to deler plattform og dette er selvfølgelig svært gunstig for utviklingsbudsjettet. VW tar ut seriøse stordriftsfordeler internt – og det skal vi få merke mye til i årene som kommer.

Interiørskissene hinter mot et rene linjer og et ganske minimalistisk dashbord på nye Audi Q3. (Foto: Audi)
Interiørskissene hinter mot et rene linjer og et ganske minimalistisk dashbord på nye Audi Q3. (Foto: Audi)

"Få biler i klassen er like gjennomført som Tiguan". Les testen vår her:

Også forhjulstrekk

Q3 vil neppe ha fokus på terrengegenskaper. Her snakker vi helt "vanlig" quattro-system uten noen form for sperrer. Den vil også komme i en versjon med "bare" forhjulstrekk. På mange markeder er det mest etterspurt.

På motorfronten har Audi veldig mye å velge mellom fra "hyllene". Vi tipper det vil starte med 2-liters bensin og diesel – og at Q3 også blir tilgjengelig med flere av konsernets større motorer. Med rundt 200 hestekrefter vil denne bilen begynne å bli seriøst morsom.

Elegant interiør

Interiørmessig skal målsetningen være å sette en helt ny standard i denne klassen. Her er det snakk om en forsiktig opp-tøffet versjon av det kommende A3-interiøret. Det vi ser på disse skissene fra Audi peker mot et ganske minimalistisk dashbord, med en kraftig og bred midtkonsoll som det mest fremtredende elementet.

Lista over tilgjengelig ekstrautstyr blir garantert lang! Her kan du bruke lang tid (og mye penger) på å skreddersy din Q3.

Sjekk duellen mellom Tiguan og CR-V. Klikk her:

Kommer før jul

Q3 skal produseres i Seat-fabrikken i Martorell i Spania, noe som har vakt stor begeistring der.

Til Norge kommer den på senhøsten, sannsynligvis snakker vi oktober, men dette kan fortsatt bli endret litt på.

Del med Facebook-vennene dine

Audi-Q3-front (Foto: Audi)
Audi-Q3-front (Foto: Audi)

LES OGSÅ: BMW X3 og Audi Allroad – hvilken er det beste kjøpet?