Ishockeylandslaget med snuoperasjon mot Danmark

Scoret fire mål i siste periode.

Anders Bastiansen. (Foto: MICHAEL BUHOLZER/REUTERS / SCANPIX)

De norske ishockeygutta lå under mot Danmark, men snudde til 4-1-seier i torsdagens landskamp.

Foran siste periode ledet danskene 1–0. Nicklas Hansen hadde gitt hjemmelaget ledelsen snaut midtveis i annen periode.

Men Norge kjempet seg tilbake og snudde kampen i siste periode. Tre minutter av perioden var spilt da Mats Roselli Olsen utlignet til 1–1. Alexander Bonsaksen sørget for 2–1 etter 51.14 minutters spill av kampen, mens Mads Hansen økte til 3–1 tre minutter før full tid. Et halvt minutt før slutt gjorde Martin Røymark 4–1.

– Vi ble sterkere og sterkere utover i kampen. Vi gjennomførte en bra kamp, sa sportssjef Petter Salsten til NTB.

Norge er midt inne i oppkjøringen til VM i Slovakia. Sist uke tapte laget 1–2 mot Tsjekkia to ganger. Danskene venter i ny kamp lørdag, mens Norge også skal møte Russland og Latvia til dobbeltlandskamper.

Første VM-kamp er mot Sverige i Kosice 30. april. Norge er i gruppe med Sverige, USA og Østerrike. (©NTB)