Her faller Thor Hushovd under Paris Roubaix 2009. (Foto: TV 2/)
Her faller Thor Hushovd under Paris Roubaix 2009. (Foto: TV 2/)

Dette 2009-fallet skal Thor Hushovd unngå søndag

- Jeg har dårlige minner fra den svingen, men jeg får håpe det forandres søndag.

Gruson, Frankrike (TV 2 Sporten): De aller fleste deltagerne i søndagens TV 2-sendte "Hell in north" brukte torsdagen til å studere løypa på nært hold. Det gjorde også Garmin-Cervélo og Thor Hushovd, som skjerpet sansene ekstra da han forserte nittigraderssvingen på det krevende brosteinspartiet Carrefour de l`Arbre drøyt 15 kilometer før mål.

Der veltet han fra en mulig seier i 2009.

- Nå på trening gjelder det å se hva man bør og hva man ikke bør gjøre under selve løpet, sier Thor Hushovd til TV 2 Sporten.

Se reportasje øverst i artikkelen

Vil revansjere 2009
Verdensmesteren var langt nede da han dundret i asfalten og måtte se Tom Boonen paradere alene inn til mål. Etterpå uttrykte Hushovd tydelig hvor bitter 3. plassen var.

- Jeg kjørte et perfekt løp, og så klarer jeg å velte. Det klarer jeg aldri tilgi meg selv for, sa Hushovd til TV 2 Sporten etter rittet 12. april 2009.

- Jeg har dårlige minner fra den svingen, men jeg får håpe det forandres søndag, sier Grimstad-syklisten med et smil i dag.

Ja, det er en grunn til at Paris-Roubaix kalles «Helvetet i nord»

Hushovds store drøm
Paris-Roubaix betyr noe helt spesielt for Garmin-kapteinen. Etter nedtur både i Milano-Sanremo og Flandern Rundt, vil en seier søndag snu en litt skuffende sesongstart til en fenomenal vår.

- Det er dette jeg har dømt om lenge, og det er ekstra spesielt i år med VM-trøya, sier Hushovd til TV 2 Sporten.

Her faller Thor Hushovd under Paris-Roubaix 2009. (Foto: TV 2/)
Her faller Thor Hushovd under Paris-Roubaix 2009. (Foto: TV 2/)