Lars Petter Nordhaug. (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)
Lars Petter Nordhaug. (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)

- Det var som å sitte i en badstu og se hvem som kunne pine seg lengst

Team Sky-rytter Lars Petter Nordhaug fortsetter å imponere i Baskerland rundt.

Se Baskerland rundt direkte på TV 2 SPORT og tv2sumo.no hver dag denne uken kl. 15.45

I dag var kongeetappen i Baskerland rundt. Avslutningen var opp en fem kilometer lang førstekategoribakke, før en slak utforkjøring til mål. Samuel Sanchez tok en populær hjemmeseier, mens Norges bidrag i rittet, Lars Petter Nordhaug, på ny viste solide klatreegenskaper og er nå beste Sky-rytter i sammendraget.

På etappen ble han nummer 19, 1:22 bak vinneren. Sammenlagt er 26-åringen nummer 21 og 2:28 bak.

Det var veldig varmt, nesten som å sitte i en badstu og se hvem som kan pine seg lengst. Det var visst 33 grader.

- I dag gikk det nok en gang bare fortere og fortere. Det var veldig varmt, nesten som å sitte i en badstu og se hvem som kan pine seg lengst. Det var visst 33 grader, forteller Nordhaug til TV 2 Sporten.

Når man kommer fra vintertemperaturer i Norge er det ikke vanskelig å skjønne at det er tøft å sykle med verdenseliten opp et bratt fjell.

Valgte riktig taktikk
Før den siste, beinharde stigningen, rådførte Nordhaug seg med lagkamerat Simon Gerrans, som bar han kjøre sitt eget tempo for å unngå helsprekk.

- Det bestemte jeg meg for å gjøre og slapp derfor tetgruppen forholdsvis tidlig. Det var lurt, for jeg følte at jeg bare syklet raskere og raskere. Det var overraskende å se at jeg passerte store ryttere som Damiano Cunego og Joergen van den Broeck. Jeg kunne nok ha hengt med teten lenger, men da er det også mulig at jeg hadde gått på en smell, forteller han.

Nordhaug sier han blir motivert etter å ha endt ett minutt og 22 sekunder bak vinneren på en så tøff etappe i et felt med mange av verdens beste klatrere.

Det var overraskende å se at jeg passerte store ryttere som Damiano Cunego og Joergen van den Broeck.

- Jeg har vært litt usikker på styrkene mine og vil ta det litt steg for steg. Men jeg har snakket med andre syklister her, som hevder seg i Touren og Giroen, og de sier at er man blant topp 20 i Baskerland rundt er man blant verdens beste klatrere.

Liker sliteløp
Sky-rytteren har nå utviklet en forkjærlighet for tøffe sliteløp og føler han kan vinne slike ritt der feltet er svakere.

- I ritt med spurter dreier mye seg om flaks. Blir man nummer ti i en spurt kunne man fort ha vunnet. I slike ritt som dette er det ikke slik. Man må være 120 prosent i form og være mentalt innstilt på smerten.

På fredagens etappe satser Nordhaug på å spare krefter til den avsluttende tempoetappen på lørdag, der han skal forsvare sammenlagtplasseringen.