Maren Edvardsen (Foto: www.toellefsen.com)
Maren Edvardsen (Foto: www.toellefsen.com)

– Maren burde ikke vært med i «Paradise Hotel» etter morens død

– Jenter kan bli mer seksuelle, og uttrykke seg på den måten.

Maren Kallhovd har blitt mye diskutert i media for sin utagerende oppførsel i realityprogrammet «Paradise Hotel» på TV3. Forrige uke kunne «God kveld Norge» avsløre at Maren slett ikke har hatt det lett på hotellet, etter at hennes mor døde kun en måned før innspillingen startet.

Psykolog John Petter Fagerhaug, refser nå kanalen og mener det er uforsvarlig og risikabelt å putte mennesker i et program som «Paradise Hotel» mens de går igjennom en sorgprosess.

– Når man opplever å miste noen som står nær deg, vil man få en reaksjon på det. Man blir ekstra sårbar og takler ting på en helt ny måte. Produksjonsselskapet tar absolutt en stor risiko ved å sende inn en person som er i denne situasjonen, og hadde de tenkt på deltakerens ve og vel, så burde de ikke ha gjort det, sier han til «God kveld Norge» .

Reagerer forskjellig

Fagerhaug forklarer at i en sorgprosess vil man gå inn i en form for fluktmodus fra virkeligheten som fører til at man reagerer på ulike måter.

Fagerhaug
Fagerhaug
– Ettervirkningene av slike hendelser varierer fra person til person, men noe som ofte går igjen er at gutter blir mer voldelige, mens jenter kan bli mer seksuelle, og uttrykke seg på den måten, forteller han

Videre forteller han at selv om Maren er over 18 år og bestemmer selv, burde produksjonsselskapet tatt mer ansvar i denne saken.

– Dette er underholdningsbransjen og de ønsker å skape klovner fordi det gir god TV. Disse deltakerne er også mennesker og jeg synes produksjonsselskapet burde være mer bevisst på slike situasjoner, sier Fagerhaug.

Fikk velge selv

Pressesjefen for TV3, Øyvind Skovli, forteller at de var informert om situasjonen og har tatt vurderinger ut ifra det.

Han deler ikke synet til psykolog Fagerhaug.

– Vi har sikre rutiner rundt alle våre deltakere. De får grundige samtaler med både erfarne TV-folk og psykologer, både før, under og etter innspillingen, sier Øyvind

Han forteller videre at det til syvende og sist var opp til Maren selv om hun ønsket å delta.

– Det er klart det var en vanskelig situasjon, men vi gjorde våre rutiner, og til syvende og sist var det opp til Maren selv om hun ønsket å delta eller ikke, forteller han og sier han mener Maren tok et godt valg.

(artikkelen fortsetter under bildet)

paradise
paradise

Sparker sine egne

Til tross for de faste rutinene, mener psykolog Fagerhaug at programmet kan skade deltakerne.

– Det blir litt som å sparke sine egne, men noe av det jeg reagerer mest på er teamet rundt og psykologer som ønsker å være med på dette her. Det er store sjanser de tar og det er ofte vonde opplevelser som de skal hjelpe til med å bearbeide, sier psykologen.