076_Siv_Annie_Bjørnvåg
076_Siv_Annie_Bjørnvåg

Slik var Farmen-Sivs kyniske taktikk

Siv Bjørnvågs plan for å komme til finalen.

Allerede før Ståle Bjørnvåg røk ut av «Farmen», hadde han og Kim Sondre Krantz Hagen laget en plan som skulle få Kristin Glück Evensen og Siv Bjørnvåg til finaleuken.

– De hadde avtalt at hvis Kim Sondre røk ut skulle vi ta Kristin inn i varmen, og hvis Ståle røk ut skulle de ta vare på meg. Vi hadde allerede fått god kontakt med Kim Sondre fra dag en. Så det var naturlig å lage en allianse med ham. Så vi hadde laget en avtale som skulle sikre at en eller to av oss kom til finalen, sier Siv til «God kveld Norge». Derfor valgte hun Julie Aas Rye og ikke Kristin som førstekjempe.

– Må være litt kynisk

Det har hittil vært lite snakk om allianser og taktikk i årets «Farmen». Alle har gått rundt og smilt til hverandre og vært venner.

– Jeg tror man må være litt kynisk for å vinne denne konkurransen, sier Siv som mener mange av de andre deltagerne skjulte sin taktikk.

– Uten tvil så skjulte de sin taktikk. Det merket jeg blant annet på Synne og Morten Emil som hadde sin måte å komme videre på. Men de viste ikke hva de tenkte. Der var det bare smil og moro, sier Siv.

– Runi var en brikke

Men Siv Bjørnvåg hadde også sin kontakt inn mot det unge «Farmen»-paret.

– Jeg var litt kynisk i min kontak inn mot Synne for å få mer kontakt med Morten Emil, sier Siv som også brukte Runi Hagelsteen Vik på sin måte.

– Runi var også en brikke jeg kunne bruke. Hvis jeg hadde lyst til at noe skulle videre til alle, fortalte jeg det til Runi. Da visste jeg at alle fikk vite det, og jeg kunne studere reaksjonene til de andre deltagerne, sier Siv som ikke tror at Runi bevisst fortalte ting videre.

– Alle tenker taktikk

Mange av deltagerne har påstått at de velger med hjertet og ikke hjernen. Men Siv Bjørnvåg tror ikke helt på det.

– Alle er interessert i å komme til finalen. Det er jo grunnen til at man er med. Derfor tenker alle taktikk. I alle fall når man er så langt ute i spille som vi er nå. Da er man gira på å nå finaleuken, sier Siv.