Pep Guardiola (Foto: Manu Fernandez/Ap)
Pep Guardiola (Foto: Manu Fernandez/Ap)

Guardiola: – Det er forbudt å tape for Almería

Barca-sjefen nekter å la spillerne slippe seg ned.

Barcelona fortsetter å trollbinde fotballverden – i går ble det 5-1 hjemme mot Sjakhtar Donetsk i første kvartfinale i Mesterligaen i et fyrverkeri av en fotballkamp.

Dermed ligger alt til rette for helspansk duell mot Real Madrid i semifinalen, noe som vil føre til at erkerivalene skal spille fire El Clásico på to og en halv uke.

Nå gjør Barcelona-trener Pep Guardiola alt han kan for å sikre at stjernene hans ikke mister fokus i de mindre kampene, som kommende lørdags oppgjør mot Almería.

– Vi kan tape på Bernabéu i ligaen, vi kan tape hjemme for Espanyol, men det er én kamp vi ikke kan tape; Almería-kampen, sier Guardiola til Marca.

– Ettersom vi nå er åtte poeng foran, må vi dra til Bernabéu med en åtte poengs luke. Det er forbudt å tape mot Almería.

La Liga i altomfotball.no: Tabell I Terminliste I Statistikk

Med et tøft kamprogram bak seg, og et enda tøffere i vente, er det mange som tror Barcelona vil forsøke å spare krefter i de antatt enklere kampene.

– Må vi restituere etter Mesterliga-kampen? Vel, vel, vel. Med åtte poengs luke, kan vi ikke plutselig være fornøyd med seks eller fem fordi vi har hvilt oss til storkampene, sier Guardiola.