SAMME OPPSKRIFT: Rune Skarsfjord har startet med det samme laget i alle serierundene så langt denne sesongen. (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)
SAMME OPPSKRIFT: Rune Skarsfjord har startet med det samme laget i alle serierundene så langt denne sesongen. (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)

– Brann har fått mye gratis motivasjon

Nederlagsdømte Brann har overrasket med storspill i de to første serierundene. – Kollektivet har vært avgjørende, mener TV 2-ekspert Tor Ole Skullerud.

- Spillergruppen virker veldig energisk og de spiller med en stor motivasjon. Det som har slått meg når jeg har sett dem spille, er det gode kollektivet.

Se Brann herje med Lillestrøm i videovinduet øverst i saken!

Forhåndsvurderingene av Brann var alt annet enn hyggelig lesning for Brann-trener Rune Skarsfjord.

LES OG SE VIDEO: Brann knuste Lillestrøm etter superstart

Landets største avis, VG, har tippet at Brann rykker ned. TV 2 Sporten plasserte Brann på tredje sisteplass.

Men anført av «røverkjøpene» Kim Ojo og Carl-Erik Torp har Brann levert storspill i de to første serierunde. Først ble den heteste gullkandidaten Rosenborg slått 2-1 på Brann Stadion. Deretter ble Lillestrøm banket 4-1 på Åråsen.

Kan du skape et vinnerlag? Spill TippeligaExpert!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Overrasket fotball-Norge
TV 2 Sportens fotballekspert Tor Ole Skullerud legger ikke skjul på at han er overrasket over Branns solide sesongstart.

- Ja, jeg er overrasket. Det var mange spørsmålstegn knyttet til Brann før sesongstart. Jeg var også skeptisk, men ikke så skeptisk at jeg sa de ville havne på nedrykk, sier den tidligere Vålerenga-treneren til TV 2 Sporten.

- Men at alle tippet Brann nord og ned ga dem gratis motivasjon, påpeker Skullerud.

Spillere som Erik Huseklepp, Eirik Bakke, Jan Gunnar Solli, Petter Vaagan Moen, Gylfi Einarsson og Tijan Jaiteh forlot Brann etter fjorårets sesong.

brann-ojo_sumo
brann-ojo_sumo

Ubeskrevne blad inn
Inn kom relativt ukjente spillere som Fredrik Haugen (Løv-Ham), Lars Grorud (Sogndal), Piotr Leciejewski (Sogndal), Carl-Erik Torp (Kongsvinger) og Kim Ojo (Nybergsund).

Like før sesongstart hentet Brann Bentley fra Odd for 4,5 millioner kroner - men han har foreløpig vært på sidelinjen med skade.

- Det har forsvunnet gode og profilerte fotballspillere fra Brann, men det har kommet inn unge og lovende spillere som har mye å bevise. Og de ser ut til virkelig å ha truffet med Ojo og Torp. For meg virker det som om Brann først og fremst har fått en gruppe som fungerer, sier Skullerud, som har sett Branns to første kamper for sesongen.

- Spillergruppen virker veldig energisk og de spiller med en stor motivasjon. Det som har slått meg når jeg har sett dem spille, er det gode kollektivet, konkluderer Skullerud.

Førstkommende lørdag venter nyopprykkede Fredrikstad i den TV 2 SPORT-sendte Tippekampen fra Brann Stadion.

skullerud
skullerud

– For tidlig å trekke noen konklusjoner
Skullerud minner om at kun to serierunder er spilt – og at han derfor er usikker på om Brann vil fortsette storspillet.

- Det er veldig tidlig å trekke noen konklusjoner. De to første Tippeliga-rundene viser hvor åpen sesongen kan bli. Jeg har en følelse av at alle kan slå alle, når som helst og hvor som helst, mener TV 2-eksperten, før han legger til:

- Men hvis Brann fokuserer på det de har gjort til nå, holder laget sammen og jobber hardt og godt sammen som en solid enhet, så kan det bli spennende å se hvor høyt de ender. Men det kan også skje at de taper mot FFK i helgen, konstaterer Skullerud.

Kan du skape et vinnerlag? Spill TippeligaExpert!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk