Ramires (Foto: Stephen Pond/Pa Photos)
Ramires (Foto: Stephen Pond/Pa Photos)

Chelsea snytt for straffespark på overtid

Dommeren, Wayne Rooney og en 40 år gammel sprellemann sørget for et perfekt utgangspunkt for Manchester United, før returmøtet i Mesterligaen.

Chelsea-Manchester United 0-1

Manchester United hadde ikke vunnet på Stamford Bridge siden 2002.

Da det virkelig gjaldt, i den første kvartfinalen i Mesterligaen, raknet Chelseas gode hjemmestatistikk.

Rooney avgjorde tidlig
Etter en nokså rolig start fikk Chelsea den første virkelige målsjansen etter 20 minutter. Didier Drogba avsluttet godt, men Edwin Van Der Sar var med på notene, og fikk slått ballen over mål.

Fire minutter senere fikk gjestene sin første store sjanse, og det endte like god med scoring.

Wayne Rooney (Foto: Tom Hevezi/Ap)
Wayne Rooney (Foto: Tom Hevezi/Ap)

Ryan Giggs lurte av Bosingwa og avanserte mot dødlinjen, før han la ballen 45 grader tilbake til Wayne Rooney. Den evig omdiskuterte kraftspissen holdt hodet kaldt, og sendte ballen i hjørnet med innsiden av foten.

Chelsea hadde initiativet i resten av omgangen, men United forsvarte seg lenge strålende.

Stolpeskudd
Det var helt til Chelsea fikk en gigantisk mulighet til å utligne like før pause.

Avslutningen fra Didier Drogba gikk i stolpen via lufttrykket fra Fernando Torres' knotter, og da Frank Lampard skulle sette returen i mål ble ballen reddet på streken av Patrice Evra.

Edwin Van Der Sar (Foto: CARL DE SOUZA/Afp)
Edwin Van Der Sar (Foto: CARL DE SOUZA/Afp)

Over i andre omgang hadde Chelsea fortsatt de største sjansene, og bare en strålende redning fra Van Der Sar, en av kampens definitivt beste spillere, hindret at Fernando Torres scoret sitt første mål for Chelsea, på en heading.

Manchester United hadde også sine muligheter, men Van Der Sars keeperkollega i Chelsea, Petr Cech, hadde stort sett kontroll.

Snytt for straffe
Van Der Sar fortsatte å rydde unna helt inntil overtiden. Da ble Ramires sendt gjennom, med Patrice Evra halsende etter. United-backen felte Ramires klart innenfor 16-meteren, men dommeren unnlot å blåse, til ville protester fra Chelsea-spillerne.

Bare minuttet senere gikk også Fernando Torres i bakken, men istedenfor straffe ble det gult kort til Torres for filming, og ved den anledningen gjorde nok dommeren det riktige.

Sluttresultatet ble dermed 0-1, og Manchester United har skaffet seg et strålende utgangspunkt foran returoppgjøret på Old Traford.

Sikker Chelsea-sjef
Carlo Ancelotti er ikke i tvil om at dommeren skulle ha blåst da Ramires ble felt, når Sky Sports spør ham om hvor mange straffer Chelsea skulle hatt.

– Én. Den var helt klar. Det var fellingen av Ramires. Jeg så ikke den andre, men den på Ramires var en klar straffe, sier Ancelotti til TV-kanalen, og sikter også til situasjonen der Fernando Torres fikk gult kort.

Ferguson uenig
Alex Ferguson er, på sitt sedvanlige vis, mer ute etter å beskytte egne spillere enn å forholde seg til andres oppfatninger om sannheten.

– For å være ærlig, så ser det ut som om spilleren gjorde det meste ut av situasjonen, sier Ferguson til ITV, ifølge goal.com.

– Hvis det faktisk var en straffe, så er dette den første avgjørelsen som har gått vår vei her på sju år, så jeg har ingen skyldfølelse, fortsetter han.