ESPEN LIE HANSEN: «Gratulerer Larvik. Utrolig hva en haug med lesber kan klare» (Foto: Skjermdump: twitter/)
ESPEN LIE HANSEN: «Gratulerer Larvik. Utrolig hva en haug med lesber kan klare» (Foto: Skjermdump: twitter/)

Lie Hansen: – Flau av å være norsk når det er sånn dømming

Elverum sikret sølvet da Drammen ble slått i onsdagens sølvduell. Espen Lie Hansen raser mot dommerne etter å ha blitt utvist i første omgang.

Drammen måtte vinne i Terningen Arena for å gå forbi Elverum på målstreken, og det så ut til å kunne lykkes da gjestene ledet 18-17 halvveis. Etter pause var sceneskiftet totalt, og hjemmelaget vant den omgangen 16-6.

Oppgaven ble ekstra vanskelig for bortelaget da landslagsspiller Espen Lie Hansen ble utvist i første omgang etter å ha pådratt seg tre utvisninger. Det var en avgjørelse Lie Hansen var alt annet en enig i

– Jeg blir rett og slett flau av å være norsk når det er sånne dommere, sa Lie Hansen til TV 2 Sporten.

– Jeg gleder meg til å komme til et annet land å spille, jeg er drittlei av å ha så dårlige dommere. De legger listen altfor lavt, det er ikke damehåndball vi driver med.

Se Lie Hansens tirade mot dagens dommere i videovinduet øverst

Haslum tapte
Elverum endte bare ett poeng bak Haslum, som etter å ha sikret seriegullet tillot seg å tape 31-34 for Follo i serieavslutningen.

De åtte sluttspillplassene var fordelt, og ved siden av sølvduellen dreide spenningen seg om hvem som skulle følge Vålerenga ned i 1. divisjon. Oppsal sikret kvalifiseringsplassen med 27-21 over Vålerenga, som dermed rykket ned uten å ha vunnet en eneste kamp.

Stord rykket ned
Stord greide ikke å gjøre sin del av jobben, ettersom det ble nimålstap (23-32) hjemme mot Bækkelaget/Nordstrand. Dermed endte laget tre poeng bak Oppsal, som møter Sandefjord i kvalifisering. De samme lagene møttes i fjor, da Oppsal sikret opprykk.

Her er trekningen av sluttspillets kvartfinaler: BSK/NIF-Elverum, FyllingenBergen-Drammen, Viking-ØIF Arendal, Follo-Haslum.

Kampene spilles 9. og 10. april, returmøtene spiller 13. april.

(TV 2 Sporten/NTB)