Fabian Cancellara feirer seieren i E3 Prijs Vlaandern. (Foto: SEBASTIEN PIRLET/Reuters)
Fabian Cancellara feirer seieren i E3 Prijs Vlaandern. (Foto: SEBASTIEN PIRLET/Reuters)

Slik kan Cancellara tape Paris-Roubaix

TV 2s eksperter tror Fabian Cancellara får knivskarp konkurranse i sykkel-klassikeren.

Bergen (TV 2 Sporten): Den 30 år gamle Team Leopard-rytteren er den store forhåndsfavoritten før søndagens TV 2-sendte sykkelmonument, også blant våre eksperter. Men både far og sønn Kaggestad ser realistiske scenarioer som gjør at sveitseren må bite i brosteinen.

– Cancellara kan tape rett og slett fordi han ikke er noen god avslutter, sier Johan Kaggestad til TV 2 Sporten.

Og sykkeleksperten får støtte fra sin sønn Mads.

Thor Hushovd har vist at han vet hva Paris-Roubaix dreier seg om, og det er han de bør kjøre for

– Han vil være sjanseløs i en eventuell spurt mot Tom Boonen. Og også mot Thor Hushovd, sier Mads Kaggestad til TV 2 Sporten.

Jevnt mellom Hushovd og Boonen
Men om det blir en duell mellom Hushovd og Boonen på de siste meterne i velodromen i Roubaix, er Kaggestad junior litt mer usikker på norsk suksess.

– Det blir nok jevnt, men jeg tror Boonen er litt bedre i spurten. Det vil ikke være noe drømmescenario for Thor å gjøre opp om seieren med ham, sier Mads Kaggestad.

Håper på ny Garmin-taktikk
Garmin-laget ble spådd å være vårens beste klassikerlag, men har så langt ikke fått ut potensialet sitt. For Hushovd og Co. har de mange stjernene snarere blitt et trehodet troll enn en velsignelse.

– De kan ikke eksperimentere mer nå. Laget trenger en klar leder. Heinrich Haussler virker ikke å være på samme nivå som i 2009, og Tyler Farrar har litt igjen. Thor Hushovd har vist at han vet hva Paris-Roubaix dreier seg om, og det er han de bør kjøre for.

Heinrich Haussler har markert seg som en typisk solo-rytter som kan gjøre det helt store på egenhånd. Men som lagspiller og en del av en større taktikk, har tysk-australieneren et betydelig forbedringspotensiale. TV 2s-sykkelespert mener Hausslers styrke som hjelperytter er noe helt annet enn å bære vannflasker.

– Haussler kan for eksempel sendes i brudd noen åtte mil før mål, slik at Garmins konkurrenter må bruke krefter på å ta ham inn. For eksempel Cancellara hvis han skulle være isolert uten hjelperyttere. På den måten kan han hjelpe Thor, sier Mads Kaggestad.