Mercedes ML vinter
Mercedes ML vinter

Mercedes tilbakekaller ML

Feil på cruise control-enheten kan føre til kollisjon.

Mercedes-Benz bekrefter at de skal i gang med å tilbakekalle et betydelig antall av SUV-en ML over hele verden. Ifølge en pressemelding fra Reuters, er det snakk om 136 751 eksemplarer bare i USA, og rundt 50 000 i Tyskland.

I hovedsak dreier det seg om biler fra produksjonsårene 2000-2002, men et lite antall 2000–2004 årganger av AMG-versjonen skal også være berørt.

Flere klager

Hovedkvarteret i Tyskland har foreløpig ikke gått ut med noe antall for hvor mange biler som totalt sett er berørt. Ifølge den amerikanske Mercedes-talsmannen Rob Moran skal det ikke være eksempler på kollisjoner eller skader relatert til dette.

Reuters siterer kilder i amerikanske National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) som sier at feilen går på at cruise controlen kan unnlate å koble seg ut når man trykker på bremsepedalen, noe som naturlig nok kan øke risikoen for en kollisjon. Organisasjonen hevder at de har fått flere klager fra Mercedes-kunder på dette.

LES OGSÅ: Dette var Norges billigste Mercedes ML

Gjøres fra september

Mercedes anfører på sin side at det er flere måter å unngå denne situasjonen på, enten ved å skru av cruise controlen via bryteren på rattet – eller legge tyngde på bremsepedalen. Da vil cruise controlen kobles ut, noe den også automatisk gjør i lave hastigheter.

I USA skal utbedringene gjøres fra september av, Mercedes vil sikre at de har tilstrekkelig med deler før de setter i gang.

Norske kunder berørt?

Informasjon om dette skal gå ut til amerikanske ML-eiere i løpet av noen uker.

Informasjonssjef Hanne Werner Nilsson i Mercedes Benz Norge sier dette i en kommentar:

- Innkallingen vil bli gjennomført rundt om i verden for de relevante bilene innenfor produksjonsperioden august 1999 til juli 2002. Vi vet foreløpig ikke om det er noen av bilene i Norge som er berørt. Hvis det er kunder i Norge som er berørt, vil disse bli skriftlig informert og feilen vil selvsagt bli rettet opp helt uten omkostninger for kunden.

Del med Facebook-vennene dine

Mercedes-ML-1999
Mercedes-ML-1999

LES OGSÅ: Hva er billigste å eie - SUV eller stasjonsvogn?