Sylvain Chavanel (Foto: LIONEL BONAVENTURE/Afp)
Sylvain Chavanel (Foto: LIONEL BONAVENTURE/Afp)

- Chavanel kan vinne Paris-Roubaix

Den mektige Tour de France-sjefen tror på fransk seier søndag.

Se Paris-Roubaix på TV 2 og tv2sumo.no søndag fra kl. 12.30

Christian Prudhomme er rittdirektør for Tour de France og jobber for ASO, som også arrangerer klassikeren Paris-Roubaix. Før søndagens ritt slår han et slag for landsmannen Sylvain Chavanel som vinner.

- Er motivert
Chavanel, som sykler for det belgiske laget Quick Step, ble nummer to i Flandern rundt i helgen - bare slått med noen centimetere av Nick Nuyens.

- Han sa han hadde brennende hete bein og det kunne man se var sant. Jeg håper han har den samme kraften og formen søndag, sier Prudhomme til L'Equipe.

Se video: Ja, det er en grunn til at Paris-Roubaix kalles «Helvetet i nord»
Ny vri på rittet Hushovd tørster etter å vinne

Prudhomme peker på at Chavanel er en rytter som tar sjanser og har lyktes med det stadig oftere de siste årene.

- Det er en sjelden motivasjon som driver ham. Og den øker etter at han ikke vant Flandern. Etter den andreplassen hadde mannen som alltid smiler et bistert uttrykk i ti minutter. Han vil gjøre alt for å være med i teten.

Christian Prudhomme  (Foto: IAN LANGSDON/EPA)
Christian Prudhomme (Foto: IAN LANGSDON/EPA)

Men hva med Boonen?
Problemet er at i Quick Step er det Tom Boonen, som allerede har vunnet Roubaix tre ganger, som er kaptein og vil få lagets støtte. I Flandern lå Chavanel foran Boonen, men lagkameraten angrep og hjalp med det den største utfordreren Fabian Cancellara å komme opp til ham.

31 år gamle Sylvain Chavanel syklet seg inn i franske sykkelhjerter da han i fjor vant to etapper i Tour de France og hadde den gule ledertrøyen to dager.