Anja Andersen (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)
Anja Andersen (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)

Anja Andersen vil redde det danske kvinnelandslaget

Ønsker å megle mellom partene og «skape noe nytt».

Den tidligere stjernespilleren og treneren Anja Andersen ønsker å bidra til å løse den pågående krisen i dansk kvinnehåndball.

Andersen, som nylig fikk sparken i Oltchim Valcea, er for øyeblikket tilknyttet coachingfirmaet Pathfinder, og vil stille som megler i konflikten mellom spillerforeningen og forbundet.

– Vi vil ikke blande oss eller skape mer forvirring, men vi stiller oss til rådighet, Anja Andersen og Pathfinder, hvis Danmarks håndballforbund (DHF) ønsker det, sier direktør og grunnlegger av firmaet, Lasse Zäll til B.T.

Vil skape ny modell
I tillegg har Andersen et sterkt ønske om å tiltre en stilling som sportssjef. Gjennom en slik posisjon vil hun finne en helt ny måte å tenke og drive damelandslag på i Danmark.

– Vi har gjort det på samme måte i en evighet. Det må noe nytt til. Vi kan ikke si så mye om innholdet – det skal vi i så fall finne ut av sammen, spillerne, Jan Pytlick og DHF. Sammen skal vi finne en modell som ikke bare er som den gamle, eller en etterligning av Tyskland eller Sverige, sier Zäll, som også snakker på vegne av Andersen.

Skeptisk landslagssjef
Landslagssjef Jan Pytlick er imidlertid skeptisk til å involvere Anja Andersen i konflikten.

– Det er viktig for meg å understreke at dette ikke har noe med Anjas personlighet å gjøre, men jeg tror Anja fremdeles er for involvert i miljøet til å kunne megle i denne saken, sier Pytlick, som foretrekker ekstern hjelp.

– Prosjektet hennes høres spennende ut, men hun har tross alt trent eller vært motstander til noen av spillerne. Jeg forestiller meg heller en person som er helt nøytral.