JOSTEIN PEDERSEN kommer aldri over sine vonde opplevelser (Foto: Holm, Morten, © JFE)
JOSTEIN PEDERSEN kommer aldri over sine vonde opplevelser (Foto: Holm, Morten, © JFE)

«MGP»-Jostein blir TV 2s bryllupsekspert

Skal ta pulsen på London når prins William gifter seg.

Tidligere «Grand Prix»-general Jostein Pedersen melder overgang fra NRK når han blir TV 2s ekspert under det kongelige bryllupet i England i april.

Dette er første gang Pedersen jobber for TV 2, skriver VG.

Ifølge avisen skal Pedersen rapportere fra London i dagene før brullypet til prins William og hans Kate Middleton.

15 år i London

– Jeg vet ikke hva TV 2 vil bruke meg til ennå. Jeg er ingen ekspert, men kjenner jo byen og folket. Jeg har bodd i London i 15 år og er kvart londoner hvis jeg ser litt stort på alderen, sier Pedersen til avisen.

Den tidligere «MGP»-general har frilanset som NRK i en årrekke, og var blant annet den første som rapportere da prinsesse Diana gikk bort i 1997.

– Siden jeg bor her så følger jeg med og har oversikt over en del morsomme historier og hvor gærne folk er. Her har det vært feber fra forlovelsesdagen, og hver eneste dag er det nyheter om bryllupet og paret. Viktigere enn alt annet er hvordan brudekjolen blir, sier Pedersen til avisen.

Krass kritikk

Etter 11 år som «Grand Prix»kommentator var det slutt i 2007. Og i etterkant har Pedersen gått sterkt ut mot sin arvtaker Per Sundnes.

– Jeg skjønner ikke hva NRK har tenkt på når de har ansatt programleder. Han er nødt til å være Norges dårligste programleder. Språket er ikke bra, og det er flere grove faktafeil om Grand Prix som ikke burde kommet igjennom her, har Pedersen tidligere uttalt til VG.

Denne kritikken medførte blant annet til at Pedersen mistet en planlagt sommerjobb i NRK, og siden har han ikke jobbet for statskanalen.

Stod frem med mann

I november 2010 stod Pedersen frem med sin nye kjæreste Geir Daniel Gudmundsrud. Mange ble overrasket av trebarnefarens nye forhold, mens han selv fortalte at hans legning har vært kjent i mange år, og hans kone var også klar over at han hadde følelser for begge kjønn før de fikk barna.

– Jeg ble outet i 1995, og det var veldig dårlig timing for da var jeg stupforelsket i min kone. Jeg har aldri opplevd det som et problem. Jeg er meg, og de menneskene som har betydd noe for meg, kjenner meg. Så nå kan jeg ikke lyve om dette, sa han til «God kveld Norge».

Forholdet mellom de to tok imidlertid slutt tidligere i år.

Se intervjuet med en åpenhjertig Pedersen her.