Alexander Kristoff (Foto: ©BMC/Tim De Waele/)
Alexander Kristoff (Foto: ©BMC/Tim De Waele/)

Kristoff drømmer om suksess i Belgia

Alexander Kristoff har tro på at han kan kjempe i toppen i det belgiske rittet Scheldeprijs.

23-åringen har hatt en tung start på sesongen og innrømmer at han føler presset.

– Det hadde vært tungt å dra tilbake til kontinentallaget nå. Jeg føler jeg hører hjemme i proffsirkuset, forteller Kristoff til TV 2 Sporten.

Forventningene var høye etter en sterk avslutning på fjorårssesongen.

– Jeg kjørte jo veldig bra i fjor på slutten av sesongen. Da forventer gjerne folk at man fortsetter der man slapp. Jeg har følt det nå i starten at det er litt press.

Har troen
Men etter en oppløftende femteplass i tredagersrittet de Panne, er Kristoff offensiv før det belgiske rittet Scheldeprijs. BMC-rytteren mener etapperittet, som er flatt og stort sett ender i en massespurt, kan passe ham bra.

– Det er jo et mellomuke-løp og de største kanonene har ikke lyst til å slite seg ut altfor mye før Paris-Roubaix, så da blir det litt mer oss andre som har sjanse.

En god plassering i Scheldeprijs kan være viktig om Kristoff skal klare å sykle seg inn på laget i de viktigere løpene Paris-Roubaix og Giro de Italia.

Til Procycling.no sier Kristoff at Paris-Roubaix ikke er et løp som passer ham veldig bra, og at han håper på en hjelperytterrolle. Han innrømmer allikevel at han har veldig lyst til å være med.

– Det hadde vært utrolig morsomt å være med.

Regner med Giroen
Den tidligere Stavanger SK-syklisten er mer offensiv til etapperittet Giro de Italia.

– Vi har verken andre spurtere eller sammenlagtryttere på laget. Jeg har ikke vært fornøyd med sesongen min hittil, men det er for så vidt ikke så mange andre som har gjort det noe bedre heller. Jeg regner med å få kjøre, fortsetter han til Procycling.