Håvard og Hege Bøkko (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
Håvard og Hege Bøkko (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)

Håvard og Hege Bøkko slutter på landslaget

Søskenparet skal trenes av Peter Mueller.

Den tidligere landslagstreneren Peter Mueller blir etter det TV 2 Sporten får opplyst ny trener for Håvard og Hege Bøkko.

De norske skøytehåpene slutter seg til det private laget Team CBA, bekrefter investor Rolf Hauge.

Opsjon frem til 2014
– Det er snakk om en avtale som gjelder for ett år om gangen, og skal vare frem til OL i 2014, sier Hauge til TV 2 Sporten.

– Hvilke økonomiske rammer har avtalen?

– Det kan jeg ikke si noe om. Men det er ikke det økonomiske, men sportslige vurderinger som ligger bak dette, sier Hauge.

I tillegg til Håvard og Hege Bøkko, vil Team CBA knytte til seg flere andre utøvere fra Frankrike, Canada, Japan, Nederland, Sverige og Norge.

Vil offentliggjøre detaljer onsdag
– Flere navn kan jeg ikke gå ut med før pressekonferansen onsdag kl. 16.00. Da kommer vi med alle detaljene rundt laget og opplegget, sier Hauge.

Han håper det nye laget vil utgjøre et positivt bidrag og få mer liv i skøytesporten.

– Vi vil få flere trenere og ledere inn, og skape mer blest om sporten. Internasjonale utøvere vil komme til Norge og norske treningssentre, og vil reise rundt i Norge og promotere. Dette blir veldig fin norgesreklame, sier Hauge.

Pressemelding onsdag
Tidligere i dag, tirsdag, var TV 2 Sporten i kontakt med Håvard Bøkko, uten at han ville si stort om saken. I en tekstmelding skrev han følgende:

– Vi har ikke pratet med noen medier, så da blir det bare slik. Vi sender ut en pressemelding i morgen før lunsj.

Vil ikke kommentere
Sportssjef Øystein Haugen i Skøyteforbundet og landslagssjef Jarle Pedersen venter også på bekreftelsen.

– Jeg har ikke fått bekreftet dette fra Håvard og Hege, men de skulle gi oss beskjed i morgen. Utover dette kan jeg ikke kommentere saken, sier Haugen til TV 2 Sporten.

– Vi har en avtale om at vi får beskjed før kl. 10.00 onsdag morgen. Det er den avtalen vi forholder oss til, sier Pedersen.

Mueller var norsk landslagstrener i årene 2003–2009, men fikk sparken etter beskyldninger om trakassering.