Illustrasjonsfoto. (Foto: Scanpix)
Illustrasjonsfoto. (Foto: Scanpix)

Fyllekjøreren endte i kompostbingen

Sint vitne bråsnudde og fulgte etter bilen.

Den overstadig berusede bilisten mistet kontroll over bilen, kjørte av veien og over en gressplen før turen endte i en kompostbinge.

Det var en høstdag i 2008 at mannen la ut på biltur med en promille på 3,42. Alkoholkonsentrasjoner på over 3,0 kan ifølge Helsedirektoratet være dødelig. Faren for bevisstløshet er overhengende, skriver Glåmdalen.

Havnet i kompostbinge

I en slik tilstand la 50-åringen ut på biltur. Et vitne som møtte fyllekjøreren forklarte i retten at mannen kjørte uforsvarlig fort og fikk skrens da de møttes. Vitnet ble sint, snudde bilen og la seg på hjul mens kona ringte politiet. Vitnet fikk beskjed om å følge etter bilen og samtidig holde kontakt med politiet.

Fortsatt holdt fyllekjøreren stor fart, kjørte vinglete og uforsvarlig ved flere anledninger. Etter at han svingte inn på en gårdsvei, mistet han kontroll over bilen, kjørte av veien og over en gressplen før turen endte i en kompostbinge.

«Veltet ut av bilen»

I Øvre Romerike tingrett forklarte vitnet, som sto i telefonisk kontakt med politiet, at bilisten «veltet ut av førersetet», var overstadig beruset og hadde vanskeligheter med å stå på beina. Politiet kom til stedet like etterpå.

Da hadde mannen fått hjelp av noen kamerater og kommet seg inn i huset der han bor. Politimannen som kom til stedet forklarte i retten at bilisten var svært beruset og hadde problemer med å gjøre rede for seg.

Strafferabatt

Retten mente at fengsel i mellom 30 og 36 dager ville være passende straff. Men siden saken er blitt nesten to og et halvt år gammel, fikk mannen betydelig strafferabatt.

Vedkommende er dømt til fengsel i 15 dager, samt tap av førerkort for en periode på to og et halvt år. Han må dessuten betale bot på 20.000 kroner.

Du kan lese mer om bil og trafikk på glomdalen.no her:

LES OGSÅ: Fikk 350 000 kroner i bot for fyllekjøring