Kim Ojo. (Foto: TV 2)
Kim Ojo. (Foto: TV 2)

Brann legger Ojo-saken død

Brann vil ikke følge opp angriper Kim Ojos rasismebeskyldninger mot gamleklubben NIL-Trysil.

- Vi har hatt en prat med Kim i dag. Sammen har vi bestemt oss for å legge denne saken død. Det er klubbens holdning og det er Kim inneforstått med.

Kim Ojo gikk i et intervju med TV 2 Sporten mandag kveld til angrep mot sin tidligere arbeidsgiver NIL-Trysil.

Se Ojo lange ut mot gamleklubben i videovinduet øverst!

Brann-spissen sa blant annet at han følte seg rasistisk behandlet hos gamleklubben.

– Hver gang treneren skjelte ut noen på treningsfeltet så var det meg. De hvite spillerne fikk aldri gjennomgå på samme måte, sa blant annet Branns spisskomet om NIL-Trysil.

Legger saken død
Dagen derpå forsøker Brann etter beste evne å legge hele saken død.

- Vi har hatt en prat med Kim i dag. Sammen har vi bestemt oss for å legge denne saken død. Det er klubbens holdning og det er Kim inneforstått med, sier Branns sportsdirektør Roald Bruun-Hanssen til TV 2 Sporten.

Ojo beskyldte også NIL-Trysil for å ha tuklet med kontrakten hans. Ojo fortalte at han ikke forstod språket som ble brukt i kontrakten han skrev under på hos Nybergsund, og at den inneholdt en klausul om at han måtte jobbe ved siden av fotballen som han ikke var klar over.

– Ingen regler sier dette
Norges fotballforbund (NFF) avviser imidlertid overfor TV 2 Sporten at NIL-Trysil ser ut til å ha gjort noe galt.

- Det er ingen regler som tilsier at man har rett til å ha kontrakten på et spesielt språk. Det er opp til spilleren selv å avgjøre om han ønsker å signere en kontrakt på norsk, sier fagansvarlig for overganger og forsikring i NFF, Stein Pedersen, som legger til at NFFs standarkontrakt er tilgjengelig på engelsk og norsk.