Åge Skinstad (Foto: Øijord, Thomas Winje/Scanpix)
Åge Skinstad (Foto: Øijord, Thomas Winje/Scanpix)

Skinstad blir langrennssjef

Åge Skinstad går over i en nyopprettet stilling som langrennssjef i Norges Skiforbund.

Skinstad har de siste årene vært sportssjef for langrenn.

– Under langrennssjefen kommer det til å bli opprettet tre virksomhetsområder. Dette er landslagene, bredde og marked. Samtidig vurderer vi å opprette en egen kommunikasjonsstilling, opplyser leder av langrennskomiteen, Hermod Bjørkestøl i en pressemelding.

– Jeg gleder meg veldig til å begynne i denne rollen. Samtidig er jeg glad for at hovedretningen i den nye organisasjonen er avklart. Denne nye organiseringen passer godt, og sidestiller breddesiden i norsk langrenn med landslagsvirksomheten. Dette er viktig, sier Åge Skinstad.

Hermod Bjørkestøl avviser spekulasjonene som indikerer at Aker har prøvd å påvirke ansettelsesprosesser i Norges Skiforbund – langrenn.

Men Bjørkestøl forteller at det foregår interessante diskusjoner med flere av langrenns samarbeidspartnere, herunder Aker, om hvordan langrenn kan kapitalisere på de gode resultatene i vinter og de fantastiske arrangementene under årets VM.

Langrennssjefen vil i samarbeid med langrennskomiteen fortsette med å utforme innholdet i de nye stillingene. Langrennskomiteen forholder seg til gjeldende kontrakter/ansettelsesforhold.