Stig Henrik Hoff
Stig Henrik Hoff

Stig Henrik Hoff raser etter Hollywood-spøk

Skuespilleren trodde han hadde fått rolle i storfilm. Det viste seg at det bare var en aprilspøk ...

Filmweb annonserte 1. april i en artikkel at skuespiller Stig Henrik Hoff har fått rollen som Beorn i den Peter Jackson-regisserte storfilmen «Hobbiten».

Dette etter at Mikael Persbrandt måtte trekke seg fra rollen som følge av at han ble tatt med kokain i januar.

Artikkelen fortsetter under bildet.

HARDKJØR. Mikael Persbrandt
  blir drillet hard i trening til rollen som Hamilton. (Foto: LEHMANN MARTIN,
  © ps)
HARDKJØR. Mikael Persbrandt blir drillet hard i trening til rollen som Hamilton. (Foto: LEHMANN MARTIN, © ps)

Hoff trodde han hadde fått rollen, som følge av den svært detaljerte artikkelen som ble publisert på Filmwebs nettside.

– Jeg var på innspilling i fjellheimen da jeg fikk en mail om denne rollen. Jeg var på vei til å ringe kjerringa å utløse full jubel. Jeg tenkte jo selvfølgelig at dette var jævlig kult. I ti minutter var jeg overglad, og så hadde jeg 20 minutter hvor jeg var forbannet. Alt stemte i artikkelen, den var så gjennomført, og jeg fikk jo masse telefoner fra kompiser som også trodde på dette, sier Hoff til «God kveld Norge».

Forventer unnskyldning

Hoff er for tiden opptatt med innspillingen av filmen «Comrade», hvor han spiller mot blant andre «Harry Potter»-stjernen Rupert Grint.

I artikkelen på Filmweb står det at regissør Peter Jackson valgte Hoff til «Hobbiten» etter å ha sett Hoffs arbeid under innspillingen av Hollywood-filmen «The thing».

Da «God kveld Norge» ringte Hoff, var han rimelig klar på at han ønsket en unnskyldning fra Filmweb etter aprilspøken.

– Det er dårlig gjort, og ikke morsomt i det hele tatt. Du kan godt skrive at jeg venter en unnskyldning fra dem, sier han.

Beklager

Administrerende direktør i Filmweb, Harald Løbak Sæther, sier til «God kveld Norge» at det er beklagelig om Hoff føler seg lurt.

– Vi syntes dette var en litt morsom sak. Vi sendte denne til agenten hans i forkant, men var ikke i kontakt med Hoff direkte. Agenten så imidlertid humoren i det, men om Hoff synes det var dumt, så beklager vi selvsagt det.