rooney_alsaker
rooney_alsaker
Wayne Rooney
Wayne Rooney

Øyvind Alsaker om Rooney-straffen: – Jeg ble ikke opprørt av Rooneys banning

– Men jeg skjønner at FA følte seg nødt til å reagere, innrømmer Premier League-kommentator Øyvind Alsaker.

- Jeg synes i utgangspunktet at FA bør tillate slike spontanutbrudd. Men FA tenker nok på at det er små barn som ser kampen og at fotballspillere skal være gode rollemodeller og lignende.

Det engelske fotballforbundet (FA) vil straffe Wayne Rooney med to kampers karantene fordi stjernespissen bannet inn i kamerat etter sitt hattrick mot West Ham.

Se Rooneys banneorgie i videovinduet øverst!

LES OGSÅ: Raser mot Rooney-straff
LES OGSÅ: FA vil utestenge Rooney i to kamper
LES OGSÅ: – Rooney burde fått direkte rødt kort for banningen

TV 2 Sportens Premier Leauge-kommentator Øyvind Alsaker skjønner egentlig ikke så mye av straffen.

– Bør tillate slike spontantutbrudd
- Jeg synes i utgangspunktet at FA bør tillate slike spontanutbrudd. Men FA tenker nok på at det er små barn som ser kampen og at fotballspillere skal være gode rollemodeller og lignende, sier Alsaker til TV 2 Sporten.

Før han legger til:

- Men det er klart det var mye følelser involvert for Rooney, etter at United kom tilbake fra 0-2 og han scoret hattrick. Jeg skjønner at han kommer med et utbrudd – og jeg ble ikke akkurat opprørt. Det var på mange måter en lignende uttrykksform Morten Gamst Pedersen i sin tid gjorde foran publikum på Ullevaal, minnes Alsaker.

- Men ellers vil jeg si meg enig med Harry Redknapps kommentar: Hvorfor er disse spillerne så sinte? De tjener millioner av kroner på å spille fotball, og burde være stolte og glade, understreker han.

Wayne Rooney møter gamleklubben Everton. (Foto: Nick Potts/Pa Photos)
Wayne Rooney møter gamleklubben Everton. (Foto: Nick Potts/Pa Photos)

Usikker på om United anker
Manchester Uniteds manager Sir Alex Ferguson rapporteres å være rasende på FAs straff av Rooney – men foreløpig er det uklart om klubben vil anke utestengelsen.

Alsaker er usikker på om Manchester United vil levere en anke før fristen går ut tirsdag kveld klokken 19.00.

- Jeg er ikke helt sikker på om United kommer til å anke. Det spørs om banning er en sak de ønsker å gå til kamp mot. Det er ikke sikkert at klubben vil assosieres med en slik sak. Og kanskje tenker de på at det er greit at Rooney får hvile mot Fulham uansett. Men City-kampen er det annerledes med, påpeker Alsaker.

Øyvind Alsaker. (Foto: Holm, Morten/SCANPIX)
Øyvind Alsaker. (Foto: Holm, Morten/SCANPIX)

– Er nok ikke ute etter United
- Mange United-supportere føler nok at FA for øyeblikket er ute etter United?

- Det tror jeg ikke. Jeg tror nok ikke at FA bare finner på disse tingene. At Rooneys straff kom rett etter Fergusons karantene er nok mer tilfeldig, tror kommentatoren.

Han mener Rooney er spilleren som kan skyte klubben til gull denne sesongen.

- Rooney ser nå ut som den spilleren som kan skyte United til gull. De har ofte hatt en spiller som står frem i avgjørende kamper i sesongen – som Cantona i 1997 og van Nistelrooy på begynnelsen av 2000-tallet, sier han.

Hva mener du om FAs Rooney-straff? Ta debatten med andre fotballfans i kommentarfeltet under!