Bræhus (Foto: Glenn Svendsen, © ps)
Bræhus (Foto: Glenn Svendsen, © ps)

Brækhus' venninne skutt av sin egen far

Brækhus: – Dette er historien om menn som hater kvinner.

Den norske proffbokseren Cecilia Brækhus opplevde denne helgen suksess i bokseringen da Jill Emery fikk kjenne bergensjentas vrede i bokseringen.

Nyheten om at Brækhus' venninne Rola El-Halabi ble blitt skutt lørdag, erstattet seiersrusen med sjokk og vantro for Brækhus, skriver VG.

Skutt av sin egen far

Like før libanesiske El-Halabi skulle entre ringen i VM-kamp mot tyske Irma Adler, ble hun skutt. Avisen Berliner Kurier skriver at det hele kan dreie seg om et familiært hevnoppgjør.

Bokserens stefar banet seg vei gjennom sikkerhetsvektere som han skjøt, og trengte seg inn i bokserens garderobe. Målbevisst rettet han pistolen mot 26-åringens hånd, begge føtter og kne, før han avfyrte flere skudd.

Gjerningen kan ses i sammenheng med at El-Halabi ønsket å frigjøre seg fra stefaren, og erstatte han som hennes manager. Stefaren har tidligere forsøkt å sette en stopper for hennes karriere. På bokserens hjemmeside skrev han at datteren ikke lenger var verdensmester, og at hun på grunn av helsemessige problemer ikke kunne vende tilbake til ringen.

Rola (Foto: -, © dg)
Rola (Foto: -, © dg)

– Menn som hater kvinner

– Dette er historien om menn som hater kvinner om igjen. Dette hadde neppe skjedd om Rola hadde vært en mann, sier Brækhus til VG.

Brækhus beskriver forholdet til El-Halabi som svært godt.

– Jeg traff henne på boksetilstelninger og sammenkomster. Hun er en livlig og søt jente, og vi fant tonen med en gang. Kanskje fordi hun bokser i de lettere vektklassene og derfor er uaktuell som kommende motstander, sier Bræhus.