Røyksopp (Foto: Glenn Svendsen, © ps)
Røyksopp (Foto: Glenn Svendsen, © ps)

Røyksopp saksøkes

DJ krever sin bit av bandets millionselgende debutplate.

Den anerkjente og suksessrike norske bandet Røyksopp saksøkes i dag, om ikke tidligere samarbeidspartner DJ Rune Lindbæk får sin påståtte andel av det millionselgende albumet «Melody A.M».

Lindbæk krever kreditering som låtskriver på to av låtene på bandets millionselgende album, skriver VG.

Svarfrist i dag

Tvisten mellom de to partene ble først gjort kjent i Dagens Næringsliv.

Bandet har svarfrist i dag til å avgjøre om de vil innfri Lindbæks krav, men ifølge bandmedlem Svein Berge er dette svært usannsynlig.

– Vi har akkurat kommet hjem fra en tre ukers turne i USA, Canada og Mexico. Dersom det er sendt et skriv til våre personlige adresser har vi ikke hatt mulighet til å sjekke disse, sier Berge til avisen.

Duoen i Røyksopp vil ikke kommentere anklagene ytterligere, noe som får Lindbæk til å rase.

– Ikke et show

– Dette er ikke et show. Jeg har prøvd å gjøre dette på en ordentlig måte, og har ikke ønsket å havne i denne situasjonen. Men dette er en viktig for alle artister i Norge, som vi må finne en løsning på, sier han til avisen.

DJ`en har nå fått musikkorganisasjonen GramArt til å kjempe sin sak juridisk.

Lundbæk mener nå at bandet bruker en utmattelsestaktikk, etter at han flere ganger skal ha blitt henvist til bandets britiske management DEF uten å kommet noen vei.

– Torbjørn og Svein er geniale musikere, men jeg vil anta at det beste for dem er å skaffe seg bedre rådgivere, sier Lindbæk til VG.