Lars Petter Nordhaug. (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)
Lars Petter Nordhaug. (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)

Spent Nordhaug håper å hevde seg i Baskerland rundt

– Jeg tror jeg får muligheten til å prøve meg på en av de første etappene, sier Sky-rytteren.

Lars Petter Nordhaug er eneste nordmann på startstreken når Vuelta al País Vasco, eller Baskerland rundt som det heter på norsk, tråkkes i gang mandag.

Se Baskerland rundt direkte på TV 2 SPORT og TV 2 Sumo fra kl. 15.45

Sky-rytteren imponerte stort med en solid oppvisning i bakkene i Critérium International for over en uke siden.

Ble syk
Men etter innsatsen på Korsika fikk 26-åringen alt annet enn en god oppladning til det beinharde etapperittet i Baskerland.

– Jeg ble litt syk etter Critérium International og slet med vond hals. Det gjorde at jeg måtte ta det med ro på sofaen noen dager, forteller han til TV 2 Sporten.

– Det er ingen perfekt oppkjøring til Baskerland rundt, men jeg tror det går greit. Jeg har fått trent godt de siste dagene, legger Nordhaug til.

Full oversikt: Dette ser du av sykkel på TV 2 i år
Alt av sykkel: Nyheter | Video | Tour de France

– Blir en skikkelig test
Norgesmesteren fra 2006 håper derfor å prikke inn toppformen i de baskiske fjellene.

– Jeg er veldig spent og håper å kunne levere noen gode resultater. Dette blir en skikkelig test for meg, med mange av verdens beste klatrere på plass. Det er et veldig tøft ritt, både med tanke på profilen og nivået på de andre rytterne. Men jeg gleder meg, sier Nordhaug.

Sky skal i utgangspunktet kjøre for Rigoberto Urán i Baskerland, men Nordhaug håper også å få muligheten selv.

– I tillegg til Urán, har vi også karer som Thomas Löfkvist, Michael Rogers og Simon Gerrans som alle kan hevde seg. Men jeg tror jeg kan få muligheten til å prøve meg. Kanskje på en av de første etappene, sier Nordhaug.

Kaggestad tror på Nordhaug
TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad kjenner godt til Baskerland rundt fra sin tid som proffrytter, og tror Nordhaug kan gjøre en god figur.

– Baskerland rundt passer veldig bra til Lars Petter. Jeg likte det veldig godt selv, og tok vel en 32. plass i sammendraget som mitt beste resultat. Lars Petter kan definitiv bedre den, sier Kaggestad til TV 2 Sporten.

– Det er et veldig tøft ritt og det går opp og ned hele veien. Men jeg mener Lars Petter er Skys beste klatrer og han har alle forutsetninger for å gjøre det veldig bra i år, påpeker han.

PS! Årets Baskerland rundt avsluttes lørdag 9. april