GlamourCovers
GlamourCovers

Bad girls er bare sååå 2008

Bort med vill og uredelig, nå vil Hollywood ha prippen og kjedelig.

For to år siden var det bad girls som Britney Spears, Paris Hilton og Lindsay Lohan som stjal alle overskriftene, magasinforsidene og de lukrative avtalene og jobbene.

Den tid er forbi.

Vill festing ødelegger karrierer

Trekløveret er for så vidt i medienes søkelys fremdeles, men ofte av helt feil grunner. I Paris Hiltons og Lindsay Lohans tilfeller har det handlet mye om kokainbeslag, fengselsopphold, fyllekjøring, tyverier og rettssaker.

Britney Spears fikk som kjent sammenbrudd og alle hennes affærer styres nå med jernhånd av faren hennes.

Nå betaler disse stjernene dyrt for sine feil, skriver foxnews.

(artikkelen fortsetter under bildet)

lohan_edited-1 (Foto: -, © dec)
lohan_edited-1 (Foto: -, © dec)

«Q points»

Markedsføringsekspert Steven Levitt fra Marketing Evaluation har som jobb å regne ut hvor bra merkedsføringsappell stjernene har blant publikum. Systemet kalles «Q points» og kjendisene appell måles i både pluss og minuspoeng. De uskikkelige Hollywood-jentene, som Miley Cyrus, Lohan, Christina Aguilera og Britney Spears kommer dårligst ut.

— Når det gjelder såkalte bad girls, så er minuspoengene rundt fem til ti ganger høyere enn de plusspoengene. Vi snakker altså om betydelig avsmak blant folk, sier han.

Lav poengsummene går direkte utover stjernenes lønningsposer, for merkevaredirektører og markedssjefer sjekker Q points før de inngår avtaler med kjendiser.

— Ledere vet at det er risikabelt å ansette stjerner som anses som trøbbel. Og siden det finnes tusenvis av kjendiser, og bare en håndfull som er synonyme med trøbbel, så unngår de den håndfullen, slår Levitt fast.

Pripne stjerner overtar

Så hvem tyr markedsføringssjefer til istedet? Jo, Hollywoods nye generasjon av snille jenter. Jenter som aldri havner i sladrepressen på grunn av vill festing, dop, sexvideoer eller andre skandaler som ikke sømmer seg.

For eksempel «Harry Potter»-stjernen Emma Watson eller «Twilight»-stjernene Kirsten Stewart og Ashley Greene. Andre eksempler er jomfruelige Selena Gomez og Emma Stone (Easy A) og Frieda Pinto (Slumdog Millionaire). Det er dem som smiler til det fra magasinhyllene nå.

— Vi valgte Frieda, Ashley og Emma som forsidepiker for Glamours mainummer fordi de er positive forbilder, forklarte Glamourredaktør Rebecca Sinn til Foxnews.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Emma-Watson
Emma-Watson

Lært av andres feil

Disse jentene har vært vitne til at stjerner som Misha Barton og Lindsay Lohan har festet bort sine respektive karrierer, og den fella vil de ikke gå i selv. Det er ikke verdt det, bokstavelig talt.

— Jeg kommer ikke til å drikke meg full på bar, jeg har unge fans som ser opp til meg, sier snusfornuftige Greene.

Det spørs om hun ville sagt det samme om ikke paparazzifotografer hadde vært en realitet. For i mange tilfeller handler det nok ikke om moral, men hva man kan tillate seg med fotografer på slep, uten å skade karrieren.

Legg også merke til at dobbelmoralen lever i beste velgående i Hollywood. Charlie Sheen har ikke lagt skjul på hverken kokainmisbruk, kvinnemishandling og utsvevende sexliv med diverse pornostjerner, og CBS tigger om å få ham tilbake.

Lindsay Lohan derimot, som riktig nok har vært langt ute, men har gjort seriøse forsøk på å rydde opp i livet sitt, kan se langt etter filmroller. Så selv om bad girls er uglesett i Hollywood, så elsker de urettferdig nok fremdeles bad boys.