zajic maal
zajic maal

Zajic scoret med sitt første touch på ballen

Martin Andresens menn tok sesongens andre seier.

Vålerenga - Aalesund 2-0

Ullevaal/Bergen (TV 2 Sporten): Vålerenga fortsetter den gode hjemmestatistikken fra fjorårssesongen.

Laget til Martin Andresen virket aldri truet hjemme på Ullevaal, og vant 2-0 mot Aalesund.

Gleder seg over bedre angrepsspill
– Det viktigste er å få poengene, men det er også viktig å se bak resultatene for å se hva vi har blitt bedre på, sier Andresen til TV 2 Sporten etter kampen.

TV 2 Play: Se intervju med Vålerenga-treneren

Vålerenga viste flere ganger at det offensive spillet er i ferd med å sette seg. Kombinasjonen på midtbanen skapte problemer for Aalesund-forsvaret.

– Jeg er fornøyd med at vi holdt nullen og spilte så bra defensivt som vi gjorde. Og så er jeg fornøyd med at vi hadde så god fremgang på det offensive spillet fra Viking-kampen. Da slet vi med å få i gang spillet vårt, men nå begynner det å sitte, mener Andresen.

Trykket på i første omgang
Etter en relativt rolig åpning, ga Fegor Ogude Vålerenga ledelsen hjemme mot Aalesund med sitt aller første Tippeliga-mål for klubben.

André Muri headet en corner mot Aalesund-målet. Ballen traff en ensom Ogude som enkelt kunne sende ballen over en offsideplassert Stefan Strandberg og inn i mål.

Se kampsammendrag i videovinduet øverst!

Enga viste frem et par fine kombinasjoner i angrep, men hadde ikke marginene helt på sin side på den siste tredjedelen av banen.

Martin Andresen hadde likevel god grunn til å være fornøyd med den første omgangen.

For bortelaget var Michael Barrantes farligst frempå. Costaricaneren gjorde et forsøk fra distanse, men skuddet snek seg utenfor stolpen til Lars Hirschfeld.

Spesiell Zajic-scoring
Bojan Zajic og Vålerenga doblet ledelsen mot Aalesund på en noe merkelig måte.

Morten Berre sendte han alene gjennom med en flott pasning. Sten Grytebust kunne slengt seg mot ballen, men valgt i stedet å gjøre et hopp rett opp i luften.

Zajic plasserte ballen enkelt under målvakten og i nettet. Serberen hadde såvidt rukket å komme seg inn på banen før han hadde scoret sitt andre mål for sesongen.

– Jeg scoret med mitt første touch på ballen, noe som er litt heldig. Jeg så at jeg hadde masse rom foran meg. Berre ga meg en perfekt ball, og jeg scoret, forteller Zajic.

TV 2 Play: Se intervju med målscorer Zajic

30-åringen har startet også serieåpningen mot Viking på benken. Også da ble det mål. Men Zajic vil ikke bare være superinnbytter.

– Jeg har vært litt småsyk i noen uker, så derfor starter jeg på benken. Men jeg håper å komme tilbake i startoppstillingen snart.

Rekdal slakter eget lag
Aalesund klarte aldri å komme skikkelig inn i kampen. Trener Kjetil Rekdal berømmer Vålerenga, men er minst like kritisk mot sitt eget lag.

– Den største skuffelsen var jo vår egen prestasjon. Det var pasninger i hytt og pine, balltap, misforståelser og tapte dueller

TV 2 Play: Se intervju med en skuffet Rekdal

– Det var klasseforskjell på mye. Det skal ikke være så stor forskjell på Vålerenga og Aalesund, sier Rekdal til TV 2 Sporten.

Nysigneringen Sander Post fikk en halvtime i andre omgang. Rekdal håper at den høyreiste spissen kan bli en joker i løpet av sesongen.

– For oss er det viktig å ha en sånn type som vi kan bruke i forskjellige faser av kampen, for vi vil aldri kunne vinne kamper lett.

Kan du skape et vinnerlag? Spill TippeligaExpert!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell I Terminliste I Statistikk

Slik startet lagene:

Vålerenga (4-2-1-3): Lars Hirschfeld, Fredrik Stoor, André Muri, Stefan Strandberg, Freddy dos Santos, Fegor Ogude, Kristofer Hæstad, Mohammed Fellah, Harmeet Singh, Morten Berre, Dawda Leigh.

Benk: Gudmund Taksdal Kongshavn, Andreas Nordvik, Håvard Nielsen, Luton Shelton, Bojan Zajic, Adnan Haidar, Amin Nouri.

Aalesund (4-2-3-1): Sten Grytebust, Ville Jalasto, Jonatan Tollås Nation, Daniel Arnefjord, Jonathan Parr, Petter Orry Larsen, Fredrik Carlsen, Lars Fuhre, James Morrison, Michael Barrantes, Solomon Okoronkwo.

Benk: Jonas Sandquist, Amund Skiri, Sander Post, Enar Jääger, Christian Myklebust, Kjell Rune Sellin, Fredrik Ulvestad.