Eiere av Corvetter fra C3 generasjonen kan fornøyd konstatere at bilens design fremdeles er topp moderne. Slik må man tolke dette Mad Max utkastet som er signert Nima Nourian.
Eiere av Corvetter fra C3 generasjonen kan fornøyd konstatere at bilens design fremdeles er topp moderne. Slik må man tolke dette Mad Max utkastet som er signert Nima Nourian.

Så rå er Mad Max-bilen i 2012-utgave!

En virkelig kult-bil fra filmhistorien gjenoppstår i Australia.

Husker du Mad Max, den australske fremtidshelten fra filmen med samme navn? Kanskje ikke, for det begynner å bli lenge siden. Men actionfilmen gikk sin seiersgang over hele verden i 1979, og fikk oss til å oppdage at man faktisk laget film som var underholdende i Australia, også.

Dessuten gjorde den oss kjent med hovedrolleinnehaver Mel Gibson, som senere har blitt et "household name" også ellers i verden.

Kultbil i filmhistorien

Det har vært stille rundt superhelten lenge. Oppfølgerne "Mad Max 2 - The Road Warrior" og "Mad Max - Beyond Thunderdome" kom henholdsvis i 1981 og 1985. Mens undertegnede husker best filmmusikken med Tina Turner og blondinen som satt på kinoraden foran meg fra "Thunderdome", er det de to første Mad Max-filmene som har oppnådd størst klassikerstatus.

Ikke minst blant bilentusiaster. For blant alle de forskjellige Ford Falcon XB´ene som medvirket i filmene var én spesiell, modifisert 1973 Falcon XB GT coupé selve stjernen, som bisto Mel Gibsons rollefigur Max Rockatansky i å fakke skurker og fremme rettferdigheten på en nokså brutal, fremtidsrettet måte. I hvertfall frem til den "liksom" ble sprengt på slutten av den andre filmen.

I virkeligheten ble den sjeldne custombilen - kun 949 XB GT coupeer ble nemlig laget - restaurert og sendt til England, der den står på "Cars of the Stars Motor Museum".

Les også: Denne Hudson´en så du maken til i "Cars"

Ny film - ny bil?

Neste år gjør man et forsøk på å gjenopplive det gamle, australske fremtidsaction-konseptet. "Mad Max 4 - Fury Road" er på gang, og tittelen antyder IKKE at det blir en film full av store, dorske Plymouther, forstår vi. Tvert imot, her blir det mer action over samme lest som før, trolig i en like trist fremtid med fortsatt moralsk forfall.

Mad Max anno 2012 vil mer enn noen gang trenge en skikkelig bil til å hjelpe seg. Og Ford i Australia har slått skikkelig på stortrommen i den anledning - det var ikke rent lite reklame de fikk ut av Mad Max-filmene på 70- og 80-tallet, selv om bilene som da ble brukt var customiserte bruktbiler.

Denne gangen er de i forkant.

Det andre designforslaget er signert Simon Brook, og har etter vår mening noe udefinerbart Smart Roadster-aktig over seg. Foto: Netcarshow.com
Det andre designforslaget er signert Simon Brook, og har etter vår mening noe udefinerbart Smart Roadster-aktig over seg. Foto: Netcarshow.com

På oppdrag fra australsk bilmagasin har de engasjert nærmest hele designavdelingen til å komme med forskjellige forslag, og det har visstnok blitt rene hobbyprosjektet på kveldstid.

Kveldsarbeid i designavdelingen

To av de mange forslagene som ble laget har nå blitt valgt ut av bilmagasinet, og leserne skal nå velge ut vinneren.

Den skal bygges som leiremodell, og senere også som skalamodell. Om det i neste omgang blir noen filmkarriere for den vinnende kreasjonen vites ikke, men reklameeffekten vil uansett sikkert bli stor både for Mad Max-konseptet og for Ford på hjemmebane i Australia.

Her kan du se de to designene som er valgt ut, Nima Nourians i toppen av artikkelen og Simon Brooks litt lenger ned.

Tradisjonelle fremtids-våpen

Designerne har begge hentet inspirasjon i de tidligere filmene, men også trukket designet en bit inn i det de definerer som fremtiden.

Begge har også satt opp sine biler med futuristiske våpensystemer som både kan "zappe" uønskede elementer vekk fra veien, og også tradisjonsrike filmtriks som teleskopiske kniver som kommer ut av felgene for å ødelegge kjøretøyene ved siden av.

Det fungerte for James Bond, så da fungerer det vel i Australia også...

Hvilken er tøffest? Diskuter her:

Del med Facebook-vennene dine

Les også: Dodge Deora - fremtids-pickup i ett eksemplar