Andy Cole (Foto: DENIS CHARLET/AFP)
Andy Cole (Foto: DENIS CHARLET/AFP)
Premier League

Andy Cole: – Gleder meg til å komme på besøk

Den tidligere storscoreren er helgens gjest i TV 2s Premier League-studio.

Denne helgen får TV 2 Sporten storfint besøk når den tidligere Manchester United-spissen Andy Cole, eller Andrew Alexander Cole som er hans fulle navn, er gjest sammen med Jon Hartvig Børrestad, Aleksander Schau og Morten Langli i TV 2s Premier League-studio.

– Jeg gleder meg veldig til å komme til Norge og Bergen. Jeg håper på en flott Premier League-weekend nå etter landslagshvilen, sier Andy Cole til TV 2 Sporten.

  • Andy Cole vil også stille til nettmøte i løpet av helgen.

Se video av Coles fantastiske karriere øverst i artikkelen!

Cole er nummer to på listen av tidenes mestscorende spillere i Premier League med 189 mål, det plasserer ham foran blant andre Thierry Henry, Robbie Fowler og Les Ferdinand.

Alan Shearer topper statistikken med 260 scoringer.

Andy Cole (Foto: GERRY PENNY/AFP)
Andy Cole (Foto: GERRY PENNY/AFP)

Engelskmannen fikk sitt gjennombrudd i Newcastle med 55 mål på 70 kamper før han ble hentet til Manchester United for totalt £7 millioner pund - den dyreste summen betalt for en britisk spiller på den tiden.

Cole spilte 195 kamper for Manchester United og scoret totalt 93 mål mellom 1995-2001. Han var en av de viktigste spillerne i klubbens utrolige 1998-1999-sesong, hvor United vant ligaen, FA-cupen, og den berømte Champions League-finalen mot Bayern München på Camp Nou. Den kampen huskes nok best for Ole Gunnar Solskjærs sene vinnermål, etter at han ble byttet inn for Andy Cole i kampens 71. minutt.

Andy Cole (Foto: JON SUPER/AP)
Andy Cole (Foto: JON SUPER/AP)

Etter United-karrieren gikk ferden videre til Blackburn, før han avsluttet karrieren på øverste nivå med opphold i Manchester City, Fulham, Portsmouth, Birmingham og Sunderland.

– Han hadde det meste
TV 2s Premier League-ekspert Claus Lundekvam møtte Andy Cole flere ganger i løpet av sin karriere. Han husker den engelske spissen som en utrolig målscorer, spesielt fra årene sammen med Dwight York i Manchester United.

– Andy Cole var først og fremst en fantastisk god avslutter. Han og Dwight York er en av tidenes giftigste angrepsduo, sier Lundekvam.

– Han var en spiller som hadde fart, avslutningsegenskaper, og i tillegg så var han veldig fotballklok - der er det ikke mange av, poengterer han.

Andy Cole vil være med i sendingene som starter med West Ham mot Manchester United lørdag klokken 13.00 og på søndag 14.30 med Fulham - Blackpool.