Restaurantanmelder Erik Fosnes Hansen, er nektet inngang til elleve av Oslos største restauranter etter å angivelig ha oppført seg dårlig. (Foto: TV 2)
Restaurantanmelder Erik Fosnes Hansen, er nektet inngang til elleve av Oslos største restauranter etter å angivelig ha oppført seg dårlig. (Foto: TV 2)
Erik fosnes hansen (Foto: TV 2)
Erik fosnes hansen (Foto: TV 2)
Eivind Hellstrøm synes anonyme anmeldere er feige. (Foto: TV3)
Eivind Hellstrøm synes anonyme anmeldere er feige. (Foto: TV3)

Anmelder Fosnes Hansen:
– Jeg har bare gjort jobben min

Restaurantanmelderen er nektet adgang til flere av Oslos største restauranter.

– Det er noe av det mer bisarre jeg har vært med på, sier Erik Fosnes Hansen til God morgen Norge.

– Jeg har bare gjort jobben min, sier han.

Nektet adgang

I gårsdagens Dagens Næringsliv, sto det en artikkel om at flere av Norges største restauranter nå nekter VG's restaurantanmeldere, Erik Fosnes Hansen og André Blomberg-Nygård, adgang til restaurantene.

Grunnen er at de angivelig skjeller ut ansatte og ødelegger for gjestene.

– Hos oss kan i prinsippe et sted som serverer ærlig norsk husmannskost få en sekser, bare maten og restaurantopplevelsen er god nok, sier han.

Feige anmeldere

Stjernekokk og tidligere Bagatelle sjef, Eyvind Hellstrøm er ikke enig i terningkast når det gjelder en restaurantopplevelse.

– Jeg liker ikke terningkast, men verden er jo blitt slik at vi nesten ikke klarer oss uten terningkast lenger. Folk er så dumme at de klarer ikke vurdere selv hva som er godt, sier Eyvind Hellstrøm til God morgen Norge.

Allikevel synes Hellstrøm at det er noe bra med Fosnes Hansens arbeid.

– Det er i det minste realt at VGs anmeldere å stå fram med fullt navn og ansikt, sier Hellstrøm.

– Det er bedre enn alle disse andre som skjuler seg bak sin anonymitet og unnskyldningen om at de ikke kan gjøre en ordentlig vurdering dersom de blir gjenkjent. Det er feigt!, sier han.

LES OGSÅ: Er norsk film avhengig av gode anmeldelser?

Eivind hellstrøm
Eivind hellstrøm

LES OGSÅ: Eyvind Hellstrøm: – Jeg tror jeg velger tacoskjell og Grandiosa til jul

Det dummeste de har gjort

Det at VGs restaurantanmeldere nå er nektet adgang til flere av Oslos restauranter, liker ikke Eyvind Hellstrøm.

– Det er jo det dummeste de har gjort da, for man kan ikke nekte kritikk. Man kan ikke si nei til det og lukke døren. En restaurant er åpen for alle, så det er utrolig dumt av de elleve restaurantene, sier Hellstrøm.

Terningkastet blir liggende for lenge

Hellstrøm synes Fosnes Hansens burde tenke seg om når han kaster terning. For en treer en uke, kan godt være en sekser uken etter, mener han.

– Den treeren blir kanskje stående på trykk i over et år og folk skjønner ikke at du har vært der én gang og det var en dårlig opplevelse, sier Hellstrøm.

– Det er riktig, men det er sånn redaksjonen har bestemt at sånn anmelder vi i Norge. Men vi ønsker jo ikke at det skal stå sånn, svarer Fosnes Hansen.

Ikke noen bekvem jobb

– Jeg har god greie på mat, men det å være kritiker er aldri noen bekvem posisjon, sier Erik Fosnes Hansen.

– Det er ikke bekvemt å kritisere noen, for folk tar det så forskjellig, sier han.

Erik Fosnes Hansen respekterer at folk kan bli opprørt over et terningkast, men mener han kun gjør jobben sin.