Astrid Stenberg Bråthen (t.v.) med kollega Vivi Haller Grimstad. (Foto: Privat)
Astrid Stenberg Bråthen (t.v.) med kollega Vivi Haller Grimstad. (Foto: Privat)

Ble målløs av blomster

«Astrid er bare en helt fantastisk person som som blir veldig glad for å se. Hun er etter min mening alt man kan ønske seg av en medarbeider.»

Hver uke kårer «Undercover Boss Norge»-redaksjonen en god kollega som får en flott blomsterbukett. Denne uka gikk oppmerksomheten til Astrid Stenberg Bråthen, som jobber i Riksrevisjonen med Vivi Haller Grimstad.

Dette skriver Vivi om Astrid:

– Bare en ting å si, hun er fantastisk! Hun møter alle sine kolleger med et smil, en klem eller en klapp på skuldra. Hun har ALLTID et godt ord å si om andre, og i tillegg til å være en dyktig medarbeider innen sitt fagfelt er hun en tusenkunstner. Hun maler, vever, baker, lager mat, inviterer hele seksjonen hjem på treretters. Hver jul lager hun akevittgele som hun både gir vekk og selger. «Plutselig kommer en e-post om at nå tar hun en kokosbollerunde, så hold servietten klar», skriver hun.

– I tillegg brenner hun for faget sitt, kaster seg over nye ting med liv og lyst. Hun tør å stå opp for urettferdighet, og taler sjefer midt i mot om det trengst - men alltid på en fantastisk måte slik at ingen føler seg støtt, fortsetter Vivi.

Les også: Her får Rimi-sjefen kjeft for rørleggersprekken

Ble målløs

Da Astrid ble booket inn til et møte ble hun litt mistenkelig.

– Jeg hadde booket et møterom, med unnskyldningen at det dreide seg om et prosjekt vi jobber på sammen. Hun lurte fælt på hva det var og spurte sjefen vår, men sjefen klarte å hodle på hemmeligheten. Hun fikk blomstene og ble rett og slett litt målløs, ler Vivi.

Les også: – Flere skulle vært som Anne-Grete

Til TV 2 forteller Astrid at hun synes det var en hyggelig oppmerksomhet.

– Det var veldig flott å få blomster.

Også rosende ord fra Vivi blir satt pris på, sier Astrid, som beskjedent nok ikke har en forklaring på hvorfor hun blir oppfattet som en god kollega.

– Nei, jeg er nå bare sånn. Men det er veldig hyggelig å vite at man blir satt pris på!

Les også: – Folk trodde jeg hadde midtlivskrise

– Stiller opp for de som ikke synes

Vivi er naturlig nok ikke i tvil om hvorfor Astrid er en god kollega.

– Det er fordi hun tenker på alle og hjelper alle, både faglig og privat. Selv hun har nok å gjøre selv, stiller hun opp. Dessuten ser hun alle, og står opp for de som kanskje synes mindre. Hun kommer med positive ting hver dag, og jeg skjønner ikke hvor hun henter det fra! Hun er bare en helt fantastisk person som som blir veldig glad for å se. Hun er etter min mening alt man kan ønske seg av en medarbeider, avslutter hun.

Les flere hyggelige historier fra arbeidsplassen på nettsidene til «Undercover Boss Norge». Du kan se programmet tirsdager klokka 20.00 på TV 2.