perrrr22
perrrr22

– Jeg er naturligvis veldig glad

Ari Behn gleder seg til «Gullruten».

Ari Behn og Per Heimly har i vinter reist verden rundt i sin portrettserien «Ari og Per» på NRK1.

Programmet har til dels fått sterk kritikk, og deres mange påfunn i serien har skapt overskrifter.

I formiddag ble årets «Gullruten»-nominasjoner offentliggjort, og kompisene Behn og Heimly er nominert til to priser.

Les også: Hellstrøm: – Skjønner ikke hvorfor jeg er nominert

Se alle nominasjonene her

– Stor overraskelse

Ari Behn ble svært overrasket og glad da han fikk vite at han er nominert i kategoriene «Beste underholdningsprogram» og »Beste nye programserie».

– Dette var en overraskelse. Jeg visste ingenting og er naturligvis veldig veldig glad. Det har vært fantastisk å få lage dette sammen med Per, og det er jo kart at det er veldig gøy for oss å få slike tilbakemeldinger som vi har fått. Disse to kategoriene er det veldig gøy å være nominert til. Jeg gleder meg veldig, sier Ari til «God kveld Norge».

Og Märtha Louise er naturligvis spent på om ektemannen vinner prisene under utdelingen i Grieghallen i Bergen 13. mai.

– Det har vært veldig morsomt å følge prosessen og det er jo fantastisk gøy at de er nominert til disse to prisene. Det blir spennende å se, sier Märtha til «God kveld Norge».

Sterke konkurrenter

I kategorien «Beste underholdning» er «Ari og Per» nominert sammen med «ESC Eurovision Song Contest», «Senkveld med Thomas og Harald», og «Gylne tider».

Behn og Heimly er også nominert i kategorien «Beste nye programserie». Her skal de kjempe mot «Alt for Norge», «Karanba!», og «Livet på vent».

(artikkelen fortsetter under bildet)

Aribehn (Foto: Andreas L Eriksson, © la)
Aribehn (Foto: Andreas L Eriksson, © la)

– Ari er en skandale

Etter at Ari Behn og Per Heimly var gjester i «Skavlan» og fortalte om sin nye programserie, haglet kritikken også utenfor Norges landegrenser.

I Sverige gikk hoffekspert Catarina Hurtig hardt ut mot Ari.

– Man diskuterer om dette programmet er en skandale og de andre tingene han gjør er en skandale. Hele Ari er jo en skandale. En sånn person som Daniel Westling som har trofast gått på prinseskolen for å bli en ekte prins, må jo bare vri seg. For han forstår jo nå at det er dette man må gjøre for å få oppmerksomhet, lo den svenske hoffeksperten Catarina Hurtig til «God kveld Norge».

Ari Behn på sin side hevdet at han overhode ikke var ute etter å provosere med programserien.

– Jeg har provosert sier folk. Igjen så sjokkerer jeg. Det er sånne overskrifter jeg får. Det har aldri vært mitt utalte ønske å provosere. Men jeg er ikke redd for kontroverser og være tydelig. Og det koster innemellom. Vi vil bli parodiert herfra til månen etter dette programmet, sa Ari Behn til «God kveld Norge».

Kontakt med sin døde bestefar

Se video: Her får Ari kontakt med sin døde bestefar

Forrige fredag fikk seerne se Ari og Behn dra til byen Lily Dale i USA. Her treffer duoen flere klarsynte personer, og i en sekvens av programmet blir Ari hypnotisert og hevder han får kontakt med sin avdøde bestefar Andreas Solberg.

– Det er skummelt, dette. Jeg har ikke gjort det før, sier Ari før hypnotisøren Richard begynner timen.

– Hva med bestefaren din, spør hypnotisøren etter en stund.

– Han er her, sier Ari.