India. (Foto: ADNAN ABIDI/Reuters)
India. (Foto: ADNAN ABIDI/Reuters)

India vant hatoppgjøret i cricket-VM

Klar for finale etter å ha beseiret Pakistan.

India var litt bedre, og ikke minst heldigere, enn Pakistan i onsdagens VM-semifinale i cricket og er klar for finale mot Sri Lanka lørdag.

Med begge lands statsministre blant tilskuerne på et fullsatt stadion, og med en milliard mennesker benket foran TV-skjermene, var det stilt enorme forventninger til oppgjøret i Mohali.

Kampen skulle ikke bare kåre en VM-finalist, den fikk også ansvar for å bedre forholdet mellom de to nabolandene gjennom statsministrenes «cricketdiplomati». Utfallet av de politiske ambisjonene er fortsatt uvisst, men cricketkampen ble ikke det dramaet mange hadde ventet.

Pakistan kom tidlig på etterskudd i forsøket på å matche hjemmelagets 260 poeng og lette forgjeves etter spilleren som kunne finne ut av de gjerrige indiske kasterne. Likevel ga pakistanerne aldri opp. Først på sjette siste kast var det klart at forspranget ikke kunne innhentes, og ikke før det nest siste kastet var siste pakistaner ute.

Hele fire ganger hadde pakistanske forsvarere poleballer fra Sachin Tendulkar i hendene, bare for å glippe og slippe ballen. Det gavmilde forsvarsspillet hjalp India å bygge en ledelse som viste seg litt for stor. (©NTB)