katemartha
katemartha

Märtha gir bryllupsråd til Kate Middleton

– Vær ærlig med deg selv, Kate!

Prinsesse Märtha Louise er ved flere anledninger blitt rådet til å frasi seg prinsessetittelen, blant annet som følge av at hun driver kommersiell virksomhet med engleskolen Astarte Education.

Nå kommer hun med råd til den kommende britiske dronningen, Kate Middleton, til hvordan hun best skal takle sin kommende tittel. Kate gifter seg med prins William 29. april.

– Vær tro mot deg selv. Man vokser med sine utfordringer, man forandrer seg, men bør alltid være ærlig med seg selv, sier Märtha i et nytt intervju med den tyske avisen Bunte.

– Var ikke ærlig

Märtha innrømmer at hun selv ikke alltid har vært ærlig med seg selv.

– Da jeg var fire-fem år var jeg veldig livlig. Jeg klatret i trær og løp rundt i hagen. Jeg absorberte alle inntrykkene som en svamp. Men jeg var alltid annerledes. Det var bare det at jeg trodde alle andre var som meg. Da jeg så det motsatte, undertrykte jeg min åndelige side. Jeg hadde plutselig ingen base, og følte meg ensom og isolert, forteller hun.

Videre sier Märtha at hun aldri snakket om sannheten overfor familie, og at hun ofte var sint på seg selv.

– Ikke før i en alder av 27 møtte jeg min skytsengel, og kunne åpne meg igjen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

HOLD DEG OPPDATERT: Du kan følge med på hele bryllupet minutt for minutt. (Foto: MTH, © FJ)
HOLD DEG OPPDATERT: Du kan følge med på hele bryllupet minutt for minutt. (Foto: MTH, © FJ)

Ville ha vanlige foreldre

De aller fleste små jenter har en drøm om å være prinsesse. For Märtha var det stikk motsatt.

– Mange jenter drømmer om at de ble byttet som baby på sykehuset, og at det en dag viser seg at foreldrene er kongen og dronningen. Jeg hadde også denne drømmen, bare motsatt. Jeg har alltid ønsket at jeg hadde ganske vanlige foreldre. Først etter samtaler med englene, har jeg akseptert min rolle som medlem av kongefamilien, sier hun til Bunte.

Tysk tabloidpresse er beryktet for å være spekulative, også i forhold til den norske kongefamilien.

Kronprinsesse Mette-Marit har ved flere anledninger fått usannheter om eget privatliv slått opp i tyske medier.

I dette tilfellet får «God kveld Norge» imidlertid bekreftet fra Märthas personlige assistent Carina Scheele, at intervjuet med den tyske avisen fant sted under prinsessens München-besøk nylig.