Borges Karlsen montasje (Foto: Scanpix/TV 2)
Borges Karlsen montasje (Foto: Scanpix/TV 2)

Tor-Kristian Karlsen: – Meningsløst å selge Borges

Talentspeideren påpeker at Fredrikstad kan sitte igjen med småpenger dersom de selger Celso Borges til Vålerenga.

Tirsdag kveld ble det kjent at Vålerenga har lagt inn et bud på 7 millioner kroner for Fredrikstads costaricanske midtbanespiller Celso Borges.

Les mer: Borges og Costa Rica holdt Argentina til 0-0

22-åringen har storspilt for Fredrikstad i sesongoppkjøringen og er fast på Costa Ricas A-landslag.

Kontrakten hans med Fredrikstad går ut etter sesongen og Borges har selv uttalt at han ikke har intensjoner om å forlenge avtalen.

– Meningsløst å selge
Talentspeider og tidligere sportsdirektør i Fredrikstad, Tor-Kristian Karlsen, følger fortsatt godt med på hva som skjer i Fredrikstad. Karlsen var mannen som hentet spilleren til plankebyen i 2009.

Han er usikker på om Borges ønsker å forlate Fredrikstad til fordel for en annen tippeligaklubb når han kan gå gratis til en utenlansk klubb etter sesongen.

– Spilleren ønsker seg etter det jeg forstår til andre breddegrader enn Oslo, og jeg ser ikke det store poenget i at Fredrikstad skal selge en spiller som kommer til å bli veldig viktig for dem denne sesongen. Så vidt jeg vet har ikke FFK en stor eierandel igjen i spilleren og da blir det ganske meningsløst å selge, sier Karlsen på telefon fra Guatemala.

Han sikter til at investorselskapet Fredrikstad Spillerinvest eier 50 prosent av spilleren. I tillegg skal spillerens forrige arbeidsgiver, Saprissa, ha krav på 20 prosent av summen ved et eventuelt videresalg.

Karlsen mener også at Borges bør ha is i magen og tenke seg godt om før han eventuelt takker ja til en annen norsk klubb.

– Hvis jeg var i hans situasjon ville jeg nok ventet til kontrakten løper ut. Hvis han skal binde seg til en annen norsk klubb nå bør nok den kjøpende klubben gi ham et løfte om at han får forlate klubben dersom en utenlandsk klubb for eksempel byr to eller to og en halv millioner euro. Han ønsker seg nok en slik gulrot om han skal gå til en annen norsk klubb. Samtidig har han nok en større muligheter til å bli oppdaget dersom han går til Vålerenga eller Rosenborg, siden det er større klubber som begge spiller europacup, analyserer Karlsen.

– Vålerengas eneste mulighet
Karlsen, som for tiden er engasjert som speider for den russiske toppklubben Zenit, tror uansett ikke at syv millioner kroner er nok for Fredrikstad.

– Jeg tipper Fredrikstad vil ha mer enn syv millioner for å selge ham. Det mange som kritiserer klubber som betaler mye for spillere på utgående kopntrakt, men i realiteten er det jo Vålerengas eneste mulighet til å sikre seg spilleren. For når kontrakten går ut så vil han neppe gå til VIF eller Rosenborg, men til en utenlandsk klubb, tror Karlsen.

Karlsen er trygg på at Borges er klar for langt større ligaer enn Tippeligaen og at det uansett bare vil være et tidsspørsmål før han forlater norsk fotball.

– Jeg tror han kan spille i hvilken liga som helst. Jeg sier ikke nødvendigvis at han kan spille i en toppklubb, men kan spille i en middels klubb i toppligaene i Italia, Spania, England eller Tyskland. Han har en spillestil som kan passe i de fleste ligaene. Han vil kanskje ikke kunne spille sentral midtbane i Premier League, men kunne fungert i en mer tilbaketrukket spissrolle.I Spania og Tyskland kan han brukes mer sentralt på midtbanen.

Tror på god Fredrikstad-sesong
– Tror du at Fredrikstad risikerer å havne i nedrykksstriden dersom de selger Borges?

– Jeg tror overhodet ikke at Fredrikstad kommer til å være i nærheten av nedrykk i år, med eller uten Borges. De har et spennende lag med unge fine profiler. De har god fart og offensive ferdigheter i laget. Jeg tror de kan overraske og kjempe på øvre halvdel. Det er klart at det vil være en nedtur om de mister Borges, men når du har spillere på utgående kontrakt så er det vanskelig å gjøre noe med.

Tidligere i vinter gjorde Rosenborg et forsøk på å hente spilleren med et langt lavere bud, men fikk nei.

Kan du skape et vinnerlag? Spill TippeligaExpert!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk