SCORET DET FØRSTE: Mikael Lustig (bak til venstre) jubler etter å ha sendt Sverige i føringen. (Foto: FREDRIK SANDBERG/Ap)
SCORET DET FØRSTE: Mikael Lustig (bak til venstre) jubler etter å ha sendt Sverige i føringen. (Foto: FREDRIK SANDBERG/Ap)

Se RBK-Lustig score sitt første landslagsmål

Mikal Lustig tok scoringsansvar, mens Zlatan Ibrahimovic bommet på straffe.

Sverige - Moldova 2-1

Sverige slo Moldova 2-1 hjemme på Råsunda i EM-kvaliken tirsdag. Mikael Lustig og Sebastian Larsson scoret Sveriges mål.

Resultatet gjør at Sverige og Erik Hamrén styrer mot playoff og andreplassen i gruppa, bak Nederland.

Sverige har vunnet tre av fire kamper, og har kun tapt 1-4 borte mot Nederland.

- Vi gjorde ingen bra kamp, men jeg er fornøyd med tre poeng. Etter at vi tok ledelsen 1-0 ble vi altfor nølende, og det ble lite energi i spillet vårt, sa Sveriges landslagssjef Erik Hamrén til svenske TV 4.

EM-kvaliken i altomfotball.no: Terminliste | Statistikk

Lustigs første for Sverige
En halvtime var spilt da Kim Källström spilte fri Mikael Lustig inne i boksen. Rosenborg-backen avsluttet fra nesten død vinkel, men ballen gikk i mål via en Moldova-forsvarer.

– Den var borti midtstopperen deres, eller noe, sier Lustig ifølge fotbollskanalen.se.

BOMMET PÅ STRAFFE: Zlatan Ibrahimovic. (Foto: SCANPIX SWEDEN/Reuters)
BOMMET PÅ STRAFFE: Zlatan Ibrahimovic. (Foto: SCANPIX SWEDEN/Reuters)

Det var Lustigs første mål på det svenske landslaget.

Zlatan bommet på straffe
En som burde scoret var Zlatan Ibrahimovic, som bommet på straffespark etter at han selv ble felt. AC Milan-stjernens straffe var svak, i keeperhøyde og nesten midt i mål.

Men Ibrahimovic hadde en langt bedre involvering da Sverige doblet ledelsen. Etter et Lustig-kast fant Ibrahimovic Sebastian Larsson på lekkert vis, og Birmingham-spilleren tuppet inn sitt første landslagsmål.

Alexandru Suvorov banket inn et reduseringsmål for Moldova på overtid, men Sverige dro i land seieren takket være Lustig og Larsson.

(©NTB/TV 2 Sporten)